Steven Gerrard tjera igrača iz Rangersa zbog utakmice u dresu Hrvatske

Potez koji je naljutio trenera škotskog tima

Steven Gerrard tjera igrača iz Rangersa zbog utakmice u dresu Hrvatske

Endin Čaušević

Hrvatski reprezentativac Borna Barišić prošlog ljeta prešao je iz Osijeka u škotski Rangers za skoro dva miliona eura, ali čini se da će nakon samo godinu dana napustiti klub.

Barišić je nakon odlične sezone u dresu Osijeka bio na meti mnogih klubova, no na kraju je odlučio da karijeru nastavi u ekipi koju s klupe predvodi legendarni Steven Gerrard.

Ovaj 26-godišnji lijevi bek je od dolaska u Rangerse bio standardan član prvog tima, ali se onda to odjednom promijenilo prije skoro dva mjeseca. Sve je krenulo nizbrdo kada je dobio poziv za nastup u selekciji Hrvatske.

Barišić je u kvalifikacijama za EP dao gol u meču protiv Azerbejdžana, a potom je zadobio lakšu povredu na meču protiv Mađarske. No, Gerrard je bio bijesan jer ga HNS odmah nije vratio nazad u Škotsku na preglede.

Nakon što se Barišić vratio u klub više nije zaigrao za prvi tim. Već skoro dva mjeseca sjedni na klupi i tribinama, te je jasno da kod Gerrarda teško da će više zaigrati.

Škotski mediji su objavili da ga je koštao odlazak na reprezentativne utakmice, odnosno odluka HNS-a da ne kontaktiraju Rangerse i otkriju im da je zadobio lakšu povredu.

Barišić je od tada odigrao samo jedan meč i to prijateljskog karaktera protiv juniorskog tima Liverpoola. Gotovo je sigurno da će ovog ljeta biti na transfer listi jer je Gerrard poručio čelnicima kluba da ga više ne želi u svojoj ekipi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti