Najčudnija slučajnost u fudbalu i čovjek koji je zadužen za propast Stevena Gerrarda

Uvijek je tu da mu pokvari raspoloženje

Najčudnija slučajnost u fudbalu i čovjek koji je zadužen za propast Stevena Gerrarda

Edmir Škorić

Steven Gerrard dobio je otkaz nedugo nakon što je njegova Aston Villa s 3:0 poražena od Fulhama na Craven Cottageu.

Aston Villa je ubrzo reagovala i smijenila legendarnog veznjaka Liverpoola, pod čijim vodstvom je klub došao skoro u opasnu zonu. Nakon sedam poraza i samo dvije pobjede u 11 utakmica Premier lige, Aston Villa je na prvom mjestu iznad crte, s istim brojem bodova (devet) kao i Wolverhampton, koji je treći iza.

Gerrard je krajem prošl egodine preuzeo klub iz Birminghama, potpisao je na tri i pol godine, no nije dugo trajala njegova avantura na klupi Vilenjaka.

U sljedećem kolu Villa dočekuje Brentford, mada nije poznato ko će voditi klub. Spominju se i Thomas Tuchel i Mauricio Pochettino, ali obojica trenutno djeluju kao krupan zalogaj za ovaj tim.

Što se tiče Gerrarda, fanovi u šali govore da je Brazilac Willian čovjek kojeg trenutno najviše prezire i da mu je dvaput "namjestio kraj".

Willian je drugi put bio starter za Fulham sinoć otkako je kao slobodan igrač došao ljetos na Craven Cottage i 34.-godišnjak je bio stalna prijetnja po gol Ville i naravno da je doprinio ekipi da ostvari visoku pobjedu.

Oglasi

Ovo je drugi put da je Willian uspio profitirati na Gerrardov račun. Još 2014. zabio je drugi pogodak u 2:0 pobjedi Chelseaja nad Liverpoolom na Anfieldu. U toj je utakmici Chelsea praktično uništio snove Redsima da budu prvaci Engleske.

Gerrad se okliznuo, o tome se i danas piše, kada je Demba Ba zabio za vodstvo Mourinhovog tima, a Willian je potom u nadoknadi postavio tih 2:0. Redsi su izgubili naslov posljednjeg dana od Manchester Cityja, a Gerrard je napustio klub i otišao u LA Galaxy godinu dana kasnije.

Fanovi na društvenim mrežama otkrili su koliko je Willian bio utjecajan na Gerrardovu karijeru, tvrdeći da je to najčudnija slučajnost u fudbalu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Willian je zabio posljednji čavao u Gerrardov drugi lijes", jedan je od komnetara, a drugi dodaje da je Brazilac "završio i igračku i trenerku karijeru Steviea G-ja".

Harrison Reed je postigao gol za ekipu Marca Silve sredinom prvog poluvremena prije nego što je Aleksandar Mitrović realizirao jedanaesterac u nastavku za 2:0, da bi Fulham došao i do trećeg gola uz autogol Tyronea Mingsa šest minuta prije kraja.

Top Komentari

AmellemA
Ne, nije knapp. Nije ni kasno, prekasno je.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi