Stigao kod Medunjanina: Pletikosa u Deportivu
FOTO: EPA

Hrvatski golman u Španiji

Stigao kod Medunjanina: Pletikosa u Deportivu

Ono o čemu se pisalo proteklih dana, sada je dobilo i svoju potvrdu. Iskusni hrvatski golman Stipe Pletikosa postao je i zvanično novi član Deportiva iz La Coruñe.

Pletikosa će naredne sedmice otputovati u Španiju kada će se upoznati sa svojim novim saigračima i dobiti plan priprema, a šestomjesečni ugovor sa Deportivom je navodno potpisao preko faksa. 

U proteklom periodu Pletikosa je odbio brojne ponude, a nije tajna da je jedna bila i od londonskog Chelseaja.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Istina je da sam ovo ljeto odbio nekoliko ponuda iz Rusije, zvao me također i Chelsea da budem treći golman, pa LA Galaxy. Tad nisam htio zbog toga mi je supruga tek rodila, ali sad sam spreman krenuti u nove izazove. Vjerujem da se mogu vratiti u formu i odigrati još koju sezonu", izjavio je Pletikosa. 

Inače, Pletikosa je u Deportivo stigao kao zamjena za povrijeđenog Fabrizija i u novom klubu trebao bi biti treći golman jer je "jedinicu" već zadužio Lux. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti