Barca povela 2:0, a onda doživjela šok protiv Deportiva

Gosti odnijeli bod sa Camp Noua

Barca povela 2:0, a onda doživjela šok protiv Deportiva

Endin Čaušević

Fudbaleri Barcelone remizirali su na domaćem terenu protiv Deportiva (2:2).

Katalonci su okviru 15. kola španske Primere na Camp Nou iznenađujuće remizirali sa Deportivom. Barca je cijelu utakmicu igrala u opuštenoj atmosferi što im se osvetilo u finišu utakmice.

Barcelona je u prvom dijelu dominirala na terenu, a otpor gostiju slomili su tek u finišu prvog dijela kada je majstorski iz slobodnog udarca pogodio Lionel Messi.

U drugom poluvremenu nastavila se ista slika. Barca je držala loptu u svom posjedu, a Deportivo je čekao kontra napad. Nakon nekoliko dobrih prilika i poništenog gola Suareza, Barca je uspjela povisiti vodstvo na 2:0. Ovaj put strijelac je bio Ivan Rakitić koji je s vrha kaznenog prostora sjajno pogodio mrežu Deportiva.

Nakon drugog gola katalonska ekipa stala je na loptu što im se osvetilo u 77. minuti kada je na asistenciju Cardosa mrežu Barcelone zatresao Perez i smanjio na 2:1.

Gosti su nakon postignutog gola svim silama krenuli po izjednačenje. Nakon nekoliko dobrih prilika u 86. minuti uslijedio je hladan tuš na Camp Nou, na 2:2 izjednačio je Bergantinos.

Barcelona je i dalje lider na tabeli Primere sa 35 osvojenih bodova, dok je Deportivo šesti sa 23 boda.

Primera, 15. kolo:

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barcelona - Deportivo 2:2 (Messi 39', Rakitić 62'/Perez 77', Bergantino 86')


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.