Stigao odgovor Rome Tottiju: Njegova percepcija činjenica je daleko od realnosti

Princ Rima napustio klub

Stigao odgovor Rome Tottiju: Njegova percepcija činjenica je daleko od realnosti

Francesco Totti je danas podnio ostavku na svoju poziciju u Romi, nakon što je odbio posao tehničkog direktora.

Ikona Rome je danas sazvala press konferenciju na kojoj nije bilo nimalo ugodno.

Totti je otkrio da ga se konstatno pokušavalo isključiti iz procesa donošenja odluka, optužio "savjetnika" Franca Baldinija da želi sve Rimljane ukloniti iz Rome, te vlasnike i čelnike da nemaju pojma šta je i šta znači klub čiji je on dres nosio toliko godina.

Na kraju je uporedio napuštanje Rome sa umiranjem i poručio da nema šanse da se vrati u klub dok je James Pallotta vlasnik.

Nije se dugo čekalo na odgovor iz Rome.

Klupska web stranica nije pokrivala Tottijevu press konferenciju (kao ni radio stanica), ali je Roma danas objavila zvanično saopštenje:

"Klub je ekstremno razočaran saznanjem da je Francesco Totti saopštio da je odlučio napustiti klub i odbiti poziciju tehničkog direktora Rome. Tu ulogu smo mu ponudili nakon Monchijevog odlaska i čekali smo odgovor.

Vjerovali smo da je uloga ponuđena Francescu jedna od najviših funkcija u klubu i da, naravno, traži totalnu predanost, što se očekuje od svih visokih činovnika kluba.

Bili smo spremni biti strpljivi sa Francescom i pomoći mu u prelazu od sjajnog fudbalera do odličnog menadžera. Kao dokaz naše spremnosti, Francescu je ponuđena pozicija tehničkog direktora - vjerovali smo da može rasti u toj ulozi u ponudili smo mu podršku dok se ne privikne.

Shvatamo koliko mu mora biti teško da odluči nakon 30 godina napustiti klub, ali vjerujemo da je njegova percepcija činjenica i odluka donesenih u klubu netačna i daleko od realnosti.

Kada su u pitanju komentari o mogućem povratku sa novom vlasničkom strukturom, zajedno sa informacijama o zainteresovanim kupcima koje je skupio širom svijeta, nadamo se da se nije radilo o neprimjerenom predviđanju pokušaja preuzimanja kluba, što je scenario koji je jako osjetljiv jer je Roma kompanija koja posluje na berzi. Naša investiociona grupa nema apsolutno nikakvu namjeru staviti Romu na prodaju. Sada ili u budućnosti.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Francescu u budućnosti želimo samo puno sreće."

Podsjetimo, Francesco Totti je igračku karijeru završio 2017. godine, a ubrzo je dobio funkciju u rukovodstvu kluba u kojem je proveo čitavu karijeru.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Nany
Kaka Roma,nema Totija,nema ni Rome ! Sad je potreban,sveopći bojkot navijača,da se otjeraju ovi cigani (ameri),koji su prodali i uništili sve što je valjalo u Romi. poz. romanista !
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi