Totti nakon 30 godina napustio Romu: "Rekli su mi da sam nesposoban"

Legendarni kapiten Vučice

Totti nakon 30 godina napustio Romu: "Rekli su mi da sam nesposoban"

A. Čaušević

Francesco Totti je i zvanično nakon 30 godina napustio Romu. 

Legendarni kapiten Vučice je poslije oproštaja od fudbala obnašao funkciju tehničkog direktora, ali je posljednjih sedmica odlučio da napusti i tu poziciju.

Svoju odluku je saopštio na današnjoj press-konferenciji u prostorijama Olimpijskog komiteta u Rimu.

"Povlačim se sa moje pozicije u Romi. Milsim da je uzimajući u obzir okolnosti pravo vrijeme za ovu odluku, nikada nisam bio u mogućnosti da učestvujem u radu na efektivan način. Roma treba biti ispred svih. Predsjednici, treneri i igrači prolazi, ali simboli ne. Nije moja krivica što sam donio ovu odluku", rekao je Totti.

Najavio je povratak u klub kada Roma dobije nove vlasnike.

"Ljudima u klubu mogu samo reći hvala i nastaviti navijati za ovaj klub. Vidjeti je u ovakvoj situaciji me čini tužnim. Za mene je ovo najvažnija ekipa na svijetu. Sada ću krenuti nekim drugim putem, a u neko drugo vrijeme bit ću spreman da se vratim."

"Svi znamo da su željeli da se povučem. Imao sam ugovor od šest godina, a s vremenom sam shvatio da je biti direktor druga stvar. Obećane su mnoge stvari, ali na kraju nisu ispunjene. Imam i ja karakter i nisam tu da radim ono što mi se kaže".

Totti je istakao da se nikad nije osjećao članom projkta, poručio je vlasnicima da trebaju biti transparentni u odnosu s navijačima.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Govorio sam im da ljudima treba reći istinu, a oni su mi odgovorili da sam nesposoban", kazao je legendarni italijanski fudbaler.

Inače, pressici je prisustvovalo oko 300 novinara.

Top Komentari

Nany
U pravu si LEGENDO, dok je ovaj LOPATA ,pardon, Palota, vlasnik Rome,klub može samo tonuti.Slabo se ameri kuže u fudbal.Žao mi je što će klub dosta izgubiti na popularnosti. TOTI JE ROMA__ROMA JE TOTI. Sretno LEGENDO !!!
12 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi