Stigao odgovor u FSRS, treninzi već u drugoj polovini maja, utakmice od 1. jula?

Ministarstvo porodice, omladine i sporta

Stigao odgovor u FSRS, treninzi već u drugoj polovini maja, utakmice od 1. jula?

E. Škorić
Teme:

Dopis Ministarstva porodice, omladine i sporta odgovorio je Nogometnom savezu Republike Srpske.

Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske odgovorilo je na pismo Fudbalskog saveza Republike Srpske u kojem se traži informacija o mogućnosti treniranja atletskih i profesionalnih sportista, odnosno datumu mogućeg nastavka natjecanja.

U odgovoru Ministarstva porodice, omladine i sporta RS navodi se da Ministarstvo intenzivno radi na normalizaciji sportskih aktivnosti, kao i na izradi mjera i preporuka koje će se morati poštovati pri pokretanju sportskih aktivnosti.

Ministarstvo planira u drugoj polovici maja predložiti Republičkom štabu za izvanredne situacije kako bi se omogućila provedba procesa treninga s odgovarajućim uslovima, a ukidanje zabrane takmičenja moglo bi se očekivati početkom jula.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Ipak, treba imati na umu da se u manjem bh. enitetu situacija popravlja i već od 11. maja najavljeno je ublažavanje mjera, pa će početi da rade frizeri, kozmetički saloni, kafići, javni prevoz, prerađivači igara na sreću, teretane i fitnes centri kao i ustanove predškolskog obrazovanja, pa možemo da se nadamo da će to slučaj biti i kada su u pitanju sportski kolektivi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi