Stigao u Milan, pa poručio: Sanjam da postanem novi Kaka

Paqueta ima velike ambicije

Stigao u Milan, pa poručio: Sanjam da postanem novi Kaka

Italijanski velikan AC Milan jučer je doveo prvo pojačanje u januarskom prelaznom roku, a novi član ovog kluba postao je Lucas Paqueta.

Riječ je o 21-godišnjem brazilskom ofanzivnom veznjaku koji je Rossonerre pojačao iz Flamenga i koji je plaćen 35 miliona eura.

Za Milan je u prošlosti nastupao veliki broj Brazilaca koji su u klubu sa San Sira stasali u svjetske zvijezde, ali Paqueta ipak nije imao dilemu ko mu je od njih idol.

"Kaka je oduvijek bio jedan od mojih idola. Znam da je legenda Milana, a moja je želja da budem baš poput njega. Možda nije pametno da se poredim s njim, ali zaista ću učiniti sve što mogu da dođem do njegovog nivoa i da budem novi Kaka", poručio je Paqueta.

Lucas Paqueta je u Milanu zadužio dres sa brojem 39 i već se pridružio svojim novim saigračima, s kojim će otpočeti pripreme za meč italijanskog Superkupa protiv Juventusa koji se igra 16. januara.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Iz Milana su poručili da će zvanično Paquetino predstavljanje biti održano u utorak, kada je zakazana press konferencija.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi