Stigla "kazna": Atalantin tragičar ide na posudbu

Cronelius uskoro u Bordeauxu

Stigla "kazna": Atalantin tragičar ide na posudbu

Iako je u dvomeču play-offa za Ligu Evrope protiv Kopenhagena Atalanta imala apsolutni dominaciju i veliki broj prilika, za 180 minuta igre nisu viđeni golovi, a nakon produžetaka u Danskoj o putniku u grupnu fazu su odlučivali penali.

Fudbaleri Kopanhagena su sinoć u penal seriji bili prisebniji, pa su osigurali plasman u grupnu fazu Lige Evrope.

Jedan od tragičara Atalante je bio i Andreas Cornelius koji je promašio posljednji penal za italijansku ekipu prije nego što je Vavro potvrdio plasman Kopenhagena u glavni žrijeb drugog po rangu evropskog klupskog takmičenja.

Zanimljivo je da je Cornelius upravo iz Kopenhagena prošlog ljeta stigao u Atalantu, a sada ga je stigla "kazna" čelnika italijanske ekipe.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Naime, u Atalanti su odlučili poslati 25-godišnjeg napadača na posudbu u Bordeaux, a ista bi trebala bizi ozvaničena do kraja dana, prenose italijanski mediji.

Cornelius bi tako trebao postati drugo pojačanje Bordeauxa iz Serije A u kratkom periodu, pošto je Bordeaux danas osigurao usluge Interovog Yanna Karamoha, iako je ovaj mladi krilni napadač bio na pragu transfera u St. Etienne.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi