Stigli dokazi: Mauro Icardi je lažirao povredu, je li mu vrijeme u Interu odbrojano?
Argentinski napadač je ove sezone postigao 15 pogodaka u 28 nastupa. Wanda tvrdi da bi zabio još više da ima podršku saigrača (Foto: EPA)

Ljekarski pregledi nisu pokazali oštećenja

Stigli dokazi: Mauro Icardi je lažirao povredu, je li mu vrijeme u Interu odbrojano?

M. Šljivak

Mauro Icardi propustio je prethodne dvije utakmice ekipe Intera zbog navodne povrede koljena.

Ipak, mnogi tvrde da su nezadovoljstvo i komentari njegove supruge Wande glavni razlog što je Argentinac odlučio da preskoči određene utakmice, a današnji pregledi su pokazali da apsolutno nikakva povreda ne postoji.

Inter je 26-godišnjeg fudbalera poslali na prvojere koljena, a nalazi su sasvim dobri i pokazali su da je sa Icardijem sve u najboljem redu.

"Mauro Icardi je podvrgnut testovima na klinici u Rozzanu zbog boli u desnom koljenu. Testovi nisu pokazali nikakve promjene u odnosu na one sa početka sezone", saopšteno je iz kluba.

Nakon testova sada su mnoge stvari jasnije. Očigledno je da je ipak nezadovoljstvo i ratovi koje porodica Icardi vodi sa Interom, razlog njegovog odsustva sa terena.

Sada ostaje da vidimo da li će argentinski fudbaler biti u ekipi za naredne akcije. Inter već sutra igra drugi meč Evropske lige protiv Rapida iz Beča, a u nedjelju imaju teško gostovanje kod Fiorentina.

Pitanje je također šta će učiniti klub. Očito da je Icardi lagao o povredi kako ne bi igrao i da je zapravo u pitanju samo Wanda, koja preko muža želi doći do što većeg ugovora i novca.

Možda mu je i vrijeme u Interu odbrojano nakon svega što se desilo...

Šta Inter nudi Icardiju?

Pregovori oko novog ugovora odavno su u zastoju, a glavni uzrok je njegova supruga Wanda.

Wanda već dugo vremena odugovlači razgovore sa rukovodstvom Nerazzurra o novom ugovoru, a nakon što se počela miješati i u rad rukovodstva kluba, te taktiku trenera Luciana Spallettija, odlučeno je da Icardi više ne bude kapiten.

"Voljela bih da Mauro ima više zaštite od tima. Zašto ne postiže golove kao ranije? Možda bi i davao golove kada bi mu saigrači dodali pet dobrih lopti. Lautaro postiže golove zahvaljujući dobrim kretnjama Icardija. Spalletti mora Lautara postaviti naprijed i iskoristiti što su dobri prijatelji i što među njima rivaliteta", komentar je Wande.

Sada je tu dosta raznih nagađanja, neki će reći da je Icardi već postigao dogovor s Real Madridom, a Calciomercato donosi informaciju da je Inter spreman da Argentincu ipak ponudi novi ugovor.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inter bi da Icardi potpiše do 2024. godine, a po sezoni bi Icardi zaradio sedam miliona eura, što je opet milion manje od onoga što zahtijevaju on i njegova supruga Wanda. Također, želja je da se ukine otkupna klauzula od 110 miliona eura koja je na snazi od 1. do 15. jula.

To je konačan prijedlog Intera i sada se čeka odgovor Icardijevih...

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi