Štilić bio na korak od transfera u Ligu petice

Trenutno je u Željezničaru

Štilić bio na korak od transfera u Ligu petice

A. Čaušević

Semir Štilić se prošlog ljeta poslije desetak godina igranja u inostranstvu vratio u svoj Željezničar, brzo se nametnuo te postao najbolji igrač i kapiten Plavih s Grbavice. 

Štilić definitivno daje dimenziju više igri Željezničara, iako ima 32 godine te polako ulazi u jesen karijere, još uvijek pokazuje da nije za staro gvožđe.

Sarajlija je najbolji fudbal u životu igrao dok je nastupao za Lech. U razgovoru za 1921.ba prisjetio se događaja kada je bio na korak od transfera u Bundesligu i Werder Bremen.

"Bilo je kontakta, ne samo s Werderom već i s drugim klubovima. Poslije jedne pauze smo igrali generalku pred početak drugog dijela sezone, baš protiv Werdera, zabio sam oba gola, mi smo izgubili 3:2, ali eto nešto se izdešavalo da nisam otišao u Werder, ali niti jedan drugi klub, ali ne mogu da žalim što sam ostao u Poljskoj", rekao je Štilić.

Od povratka u Premijer ligu Štilić je postigao nekoliko fantastičnih golova, a kao najdraži istakao je onaj protiv Sarajeva na stadionu Asim Ferhatović Hase.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Najdraži gol možda onaj na Koševu, drag mi je i slobodnjak protiv Tuzla Cityja, zabio sam i lijepe golove Borcu i Sloboda. Bilo je lijepih golova, nadam se da će ih biti još više", rekao je Štilić.

Za najdražeg igrača s kojim ili protiv kojeg je igrao izabrao je Roberta Lewandowskog, Štilićev "robot fudbaler" bi uglavnom imao karakter legendarnog Francesca Tottija.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SarajevoFC
Mitomani ponovo na djelu sa svojim šupljacima.
8 16
LevoKrilo
Halo mitomani!!! Radnički ŠPORTSKI klub željezničar pa poslije N.K.željezničar....O čemu Vi ovdje pričate???
1 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi