Štilićev Lech na udaru policije
Piotr Reiss, uhapšen zbog sumnje da je "štimao" utakmice

Korupcija u poljskom fudbalu

Štilićev Lech na udaru policije

Adnan Beganović

Poljski fudbal u posljednje vrijeme izložen je brojnim skandalima. Danas je poljska policija u istrazi oko namještanja rezultata privela na informativne razgovore dvije osobe. 

Prema posljednjim informacijama privedeni su saigrač našeg Semira Štilića u Lechu, Piotr Reiss i bivči član upravnog odbora ovog kluba, Przemyslav.

Napadač Lecha i bivši poljski reprezentativac, te bivši član uprave trenutno vodećeg kluba u fudbalskom prvenstvu ove zemlje uhapšeni su zbog sumnje da su učestvovali u namještanju utakmica.

Oni su uhapšeni u Poznanu, te su sprovedeni u Wroclaw na saslušanje. Tužiteljstvo u Wroclawu je još 2005. godine započelo istragu o korupciji u poljskom fudbalu.

U sklopu ove istrage do sada je optuženo više od 150 osoba, uključujući i članove Fudbalskog saveza Poljske, sudije, fudbalere, trenere i funkcionere klubova.

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

Piotr Reiss je do sada "najveća riba" koja se dovodi u vezu sa namještanjem utakmica jer se radi o poznatom fudbaleru koji je ranije nastupao i za berlinsku Herthu.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.