Štiliću 45 minuta u pobjedi Lecha

28. kolo fudbalskog prvenstva Poljske

Štiliću 45 minuta u pobjedi Lecha

Adnan Beganović

U 28. kolu poljskog fudbalskog prvenstva Lech naših Semira Štilića i Harisa Handžića na svom terenu bio je bolji od Gdanska (1:0), te sa ova tri boda preuzeo prvu poziciju na tabeli. 

Semir Štilić susret je započeo na klupi za rezerve, a u igru je ušao početkom drugog poluvremena umjesto Slawomira Pezka, dok je nekadašnji napadač Sarajeva Haris Handžić svih 90 minuta susreta odgledao s klupe.

Pogodak za veliko slavlje Lecha postigao je Robert Lewandowski u 84. minuti susreta.

Ovom pobjedom Lech je preuzeo prvu poziciju na tabeli, trenutno imaju 58 bodova iz 28 utakmica, dok Wisla na drugom mjestu ima dva boda manje i utakmicu manje.

 

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.