Štimac: Ne pretjerujmo i ne uspoređujmo ga s Messijem

Hrvatski selektor o Alenu Haliloviću

Štimac: Ne pretjerujmo i ne uspoređujmo ga s Messijem

Edmir Škorić

Šesnaestogodišnji nogometni dragulj Alen Halilović top je tema već neko vrijeme u Hrvatskoj, ali i Bosni i Hercegovini. Za koga će jedan od najtalentiranijih mladih igrača zaigrait u budućnosti, još nije poznato. Barem ne javnosti.

Safeta Sušića su novinari pred jučerašnji trening na Grbavici upitali o Haliloviću, a naš selektor kazao je kako su mu vrata reprezentacije otvorena, ali da je izglednije da će nastupiti za Hrvatsku, jer je odrastao u Zagrebu, igra za Dinamo i već je član tamošnje kadetske reprezentacije.

 

Ipak, jasno da u našoj reprezentaciji imaju veliku želju da Halilović jednog dana obuče dres s našim nacionalnim grbom, baš kao što mu je to od 1996. do 2000. godine radio i otac Sejad Halilović, inače rođen u Klokotnici kod Doboja.

 

Isto pitanje dočekalo je i hrvatskog selektora Igora Štimca, koji je kazao: "Nemam zabrinjavajuće vijesti oko Alenovog izbora. Jako je mlad, skrenuo je pozornost na sebe. Drago mi je što klub planira njegovu budućnost koja je vezana i uz hrvatsku reprezentaciju jer on već igra za mlade kategorije. Ako bude radio kao do sada, uz sav oprez koji je nužan u radu s mladima, doći će u poziciji da dobije poziv u A vrstu."

 

Halilović je, smatra Štimac, još jedan u nizu "novih messija", koji kroz neko vrijeme "nestanu".

 

"Nemojmo pretjerivati i uspoređivati ga s Messijem. Puno njih ste proglasili novim messijima, pa su nestali. Nemojmo dopustiti da se mladi igrači miču s puta na koji su došli radom. Halilović je sjajno igrao za Dinamo, a onda je s juniorima izgubio od Osijeka 3:0 u Maksimiru. Pa, 'ajmo vidjeti i tko igra u tom Osijeku. Pratimo naše igrače vani, ali i kod kuće. S igračima poput Halilovića moramo biti oprezni", naglasio je Štimac.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.