Stiže li nekadašnji prvi topnik lige na Grbavicu? "Štilić me nagovara, s Osimom se nikad ne zna"

Adilović ne krije interes

Stiže li nekadašnji prvi topnik lige na Grbavicu? "Štilić me nagovara, s Osimom se nikad ne zna" · Intervju

A. Čaušević

Pauza između dvije sezone znači i sređivanje igračke križaljke. Klubovi se obično nastoje pojačati tamo gdje su deficitarni. Izuzetak neće biti ni FK Željezničar. 

Željezničar bi u narednu takmičarsku godinu mogao ući s novim napadačem. Već uveliko se pregovara s Mahirom Karićem, a na Grbavicu bi mogao stići još jedan Zeničanin.

Riječ je o Eldinu Adiloviću, nekadašnjem napadaču Plavih koji je svojevremeno kao napadač tima s Grbavice bio i prvi strijelac Premijer lige BiH.

U razgovoru za SportSport.ba Adilović je potvrdio da se nazire njegov povratak u najtrofejniji bh. kluba te da u tome ima istine.

"Ne mogu reći da nema istine, morao sam napraviti prinudni odmor, zbog upale pubične kosti, ko zna gdje bih sada bio da toga nije bilo, tako je kako je", kazao nam je Adilović te nastavio.

"Uvijek su me prvo vezali za Željezničar. Rekao sam u više navrata ako bi se gdje vraćao to bi bilo u Željezničar, imao sam ponuda nekih bh. klubova, ali to nikada nisam htio."

Iako nije igrao duži period kako kaže dovoljno je fizički spreman jer je konstantno trenirao i pripremao se za utakmice.

"Dvije i pol godine sam pauzirao, ali nikada nisam pauzirao da je to bio baš odmor, uvijek sam bio u treningu, žao mi je bilo što se moralo tako desiti, da napravim korak unazad. Tako se desilo, protiv sudbine se ne može."

"Proveo sam neke od najljepših igračkih dana u Željezničaru, uvijek je opcija za povratak tamo gdje je najljepše. Željezničar nije bio prvak od mog odlaska, ostaje žal zatim. Nekako su trener Amar Osim i igrački kadara raspustili po svijetu, kako smo mi stali tako je i Željezničar stao.

Željezničar naredne godine stavi 100 godina postojanja, da li je to dodatni motiv za povratak?

"Nisam o tome razmišljao o tome kao motivu, ali to je sastavni dio svega. Ali ako bude sigurno će sto godina postojanja biti motiv da se titula vrati gdje joj je mjesto."

Na društvenim mrežama su se pojavile fotografije kako trenira sa Semirom Štilićem. Najbolji igrač Plavih bi mogao upetljati svoje prste. Ima li odlični veznjak utjecaja na u eventualni Adilovićev povratak u Dolinu ćupova?

"Svakako da ima. Više puta mi je rekao kad se i on vratio: 'Hajde, hajde, hajde...' Dobro smo se slagali na terenu, sjećam se utakmice protiv Hrvatske kada je bilo 3.3, on bi meni namjestio gol, ja njemu..."

"Podrazumijeva se da bih volio s njim igrati. Godinama smo veliki prijatelji na terenu i van terena. To može biti samo jedna pozitivna stvar".

Za kraj bi pitali smo ga da li je bilo konkretnih pregovora s Amarom Osimom i šta očekivati u narednom periodu?

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"To ćemo vidjeti. Zadržat ću za sebe. S Amarom Osimom se nikad ne zna. Izgleda on što sanja navečer, ujutro uradi. S njim se nikad ne zna", rekao je ovaj 34-godišnjak.

Adilović je ranije dres Željezničara nosio od 2011. do 2013. godine. Na Grbavici je osvojio dvije titule i Kup BiH. Najbolji strijelac prvenstva je bio u sezoni 2012/13 sa 19 golova. U BiH je igrao još za Čelik gdje je i ponikao.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Uranija
Da li je ovo realno, ovaj nema utakmice u nogicama već 3-4 godine.hahahahaha daj Bože da ova ‘igračina’ potpiše.hahahahaha ovi nemaju za kifle i izgleda da samo ovakve mogu vrbovati
11 2
Edin Merlin
Mlad,u usponu je. Hahahahahahahhahahahaha
8 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi