Nenadmašni Maurizio Sarri

Uspjelo mu što nikome nije

Nenadmašni Maurizio Sarri

Iako je remijem protiv Evertona Chelsea propustio priliku za besprijekorniji start, neporaženost tima iz Londona donijela je Mauriziju Sarriju poseban status.

Italijan je već upisan u povijesne Chelseave knjige, a uspjeh je veći ako znamo kakve su legende sve vodile klub u prethodnom periodu.

Bivši trener Napolija je naime prvi trener ili menadžer Plavaca koji je ostao neporažen tokom prvih 12 utakmica Premier lige, prekinuvši rekord od 11 susreta Franka Clarka kojem je to uspjelo sa Nottingham Forestom 1994/95.

Od Clarkovog postignuća, 194 menadžera pokušalo je i nije uspjelo nadvisiti Clarkov podvig

"Ušao sam u historiju, što mogu reći? Vrlo sam ponosan", izjavio je Sarri za službenu stranicu Chelseaja.

"Moram zahvaliti klubu što mi je dao u ruke jako dobar tim. Moram također zahvaliti svojim igračima, ali i mome osoblju iz stručnog štaba. Ipak, protiv Evertona bih više volio da smo osvojili tri boda."

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sarri ni u kom slučaju nije prvi trener koji je ubilježio 12 utakmica bez poraza u bilo kojoj fazi sezone. On je 32. menadžer koji je to učinio.

Chelseav 59-godišnji trener ima dalek put da obori rekord za najduži niz neporaženosti. Njega drži Arsene Wenger i njegovi "Invinciblesi" koji su od maja 2003. do oktobra 2004. odigrali 49 utakmica bez poraza.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti