Stiže spas karijere za Alexisa Sancheza
Alexis Sanchez već godinu i po više vremena provodi van terena. I ono što odigra, nastupi su mu veoma, veoma loši (Foto: EPA)

Pitanje je samo hoće li United pristati?

Stiže spas karijere za Alexisa Sancheza

Midhat Šljivak

Čileanac Alexis Sanchez će po svemu sudeći napustiti Manchester United u ljetnom prelaznom roku.

Skupocjeni fudbaler nije pokazao ništa u dresu velikana sa Old Trafforda od dolaska iz ekipe Arsenala u januaru 2018. godine i gotovo sigurno u narednoj sezoni neće nositi dres Crvenih đavola.

Međutim, pred njim je još jedan veliki transfer. Kako navodi Calciomercato, italijanski prvak Juventus ozbiljno razmišlja o dovođenju Alexisa u svoje redove.

Navodno, Stara dama bi u narednoj sezoni posudila Čileanaca uz mogućnost otkupa i sa njim žele pojačati napadački dio tima.

Kupovina za sada nije opcija za Bianconere. Njegova plata od 500.000 funti sedmično nije poželjna gotovo nigdje i upravo zbog toga Alexis još uvijek nosi dres Uniteda.

Juve je spreman da ga dovede, ali će od tima iz Manchester tražiti da plaća barem polovicu njegovih sedmičnih primanja.

Biće svakako interesantno vidjeti šta će se desiti na kraju ove sezone, ali bismo Alexisa od naredne sezone mogli gledati u nekom drugom klubu.

U dresu Uniteda je odigrao svega 41 meč i postigao je skromnih pet golova.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

forza_juve
Ne treba on Juventusu
2 2
teddy sheringham
Ko bi htio igrača kojem je na pameti samo lova, zaboli ga gdje igra?
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti