Stiže spas u posljednjem trenutku za Alvara Moratu

Ide u Juve na posudbu?

Stiže spas u posljednjem trenutku za Alvara Moratu

E. Čaušević

Španski napadač Alvaro Morata pred početak ove sezone stigao je kao veliko pojačanje u Chelsea iz Real Madrida za oko 65 miliona eura.

Plavci su odlučili prodati Diega Costu i dovesti Moratu kao prvog napadača, ali nisu baš pogodili. Španac je odlično počeo sezonu, ali onda je došla povreda leđa koja je pokvarila sezonu u potpunosti za Moratu i Chelsea.

Engleski mediji objavili su danas da postoji velika mogućnost da Morata nakon samo jedne sezone napusti Stamford Bridge. Navodno, Špancu se ne sviđa činjenica da ga navijači sve više prozivaju iako je malo ko znao da ga muči povreda leđa.

Kako piše The Sun, spas za Moratu mogao bi doći iz Juventusa u kojem je prije nekoliko godina igrao s dosta uspjeha. Stara dama je pokazala interes da dovede Moratu na posudbu naredne sezone s opcijom da otkupe ugovor narednog ljeta.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ukoliko Chelsea pristane na ove uslove mogao bi zaraditi oko 62 miliona eura. Juve bi za godinu dana posudbe platio 17 miliona eura, a ukoliko odluče otkupiti ugovor onda će morati na račun Plavaca platiti još 45 miliona eura.

Morata je za Juventus igrao dvije sezone i odigrao je skoro 100 utakmica u dresu Stare dame. Postigao je 27 golova i dodao je 19 asistencija.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi