"Nije normalno" šta Stjepan Lončar radi od povratka u Ferencvaros
Foto: Ferencvaros

Bivši bh. reprezentativac

"Nije normalno" šta Stjepan Lončar radi od povratka u Ferencvaros

E. Ganibegović

Stjepan Lončar se vratio u Ferencvaroš. Mađarski prvak za sada može biti itekako sretan što ga ima u timu, s obzirom na ono što pruža na terenu.

Danas su se u okviru 19. kola mađarske OTP Bank lige sastali Ferencvaroš i MTK iz Budimpešte. Rezultat je bio 5:1, no nije bilo baš lagano za domaćina kako to rezultat govori.

Nakon prvog poluvremena bilo je 1:1. Varga je bio strijelac za Ferencvaroš, a Bognar za goste.

Nevjerovatni Varga postiže još tri gola i to od 52. do 56. minute. Za jedan od tih golova asistirao mu je Stjepan Lončar.

Bh. veznjak je zatim i sam pogodio u 66. minuti za konačnih 5:1. Asistirao mu je upravo Varga koji je tako prvo ime utakmice, no Lončar pokazuje da je pravo blago mađarskog prvaka.

Naime, Lončar je bio strijelac i prije tri dana u 1:3 pobjedi protiv Kisvarde što je bio prvi meč u proljetnom dijelu sezone.

Oglasi

Prije toga, dva gola je postigao na pripremama u pobjedi 2:1 protiv Piasta, te jedini gol u prijateljskom meču protiv Mezokovesda.

Danas je odigrao svih 90 minuta i da Varga nije odigrao kako je odigrao bio bi igrač utakmice.

Kenan Kodro je igrao prvo poluvrijeme, dok je Muhamed Bešić ušao u 78. minuti i stigao dobiti i žuti karton.

Amera Gojaka i Eldara Ćivića nije bilo u protokolu, dok je kod gostiju Jurina zaigrao od 62. minute kada je ušao umjesto Ennina.

OTP Bank liga, 19. kolo:

Ferencvaroš - MTK 5:1 (Varga 21', 52', 53', 56', Lončar 66'; Bognar 32')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi