Što na umu, to na drumu: "Znam da se u Beogradu mnogima neće svidjeti moja izjava"

Ivica Osim govorio o reprezentaciji Srbije

Što na umu, to na drumu: "Znam da se u Beogradu mnogima neće svidjeti moja izjava"

E. Škorić

Legendarni Ivica Osim je u razgovoru za Sportski žurnal prokomentarisao nastup Srbije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Srbija je ispala u grupnoj fazi, a presudni su bili porazi od Švicarske (2:1) i Brazila (2:0), pa pobjeda nad Kostarikom (1:0) u prvom kolu nije bila dovoljna.

"Znam da se mnogima u Beogradu neće svidjeti, ali ne dopada mi se kako je Srbija igrala. Bilo je tu mnogih nedostataka, nedopustivih za tako veliko takmičenje", rekao je Osim, pa dodao kako je greška bila otjerati Slavoljuba Muslina pred sami početak SP-a u Rusiji:

"Ne mijenja se selektor poslije plasmana na Mundijal. Samo oni koji se bave trenerskim poslom ili se makar malo razumeju u fudbal, znaju šta znači i koliko je težak posao stvoriti dobru atmosferu u ekipi, uigravati tim, napraviti prepoznatljivu igru. Za to treba vremena, čak i godine i kada sve to uradiš, izboriš plasman na Mundijal, smijene selektora. Sve se to lako uništi, a greške se skupo plaćaju. Na Mundijalu se ne uči. Mora tačno da znaš šta hoćeš, a ne da lutaš iz utakmice u utakmicu. Tu se igra na rezultat".

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Smatra da Srbiji nedostaje prava zvijezda u timu.

"Nezahvalno je porediti ova vremena sa onim kada sam ja bio selektor, ali imam utisak da u ovom timu Srbije nema velikih znalaca kao što sam ih ja imao – Savićević, Stojković, Sušić. Oni su u moje vrijeme bili majstori koji su jednim potezom mogli da riješe meč. To su znali i protivnici i plašili su ih se. U ovom timu Srbije nema igrača tog kalibra. Možda griješim, ali igrama na terenu me nisu ubijedili. Zašto je tako i zašto više nema takvih majstora to je neka druga tema, ali sada je činjenica da ih nema", iskren je bio legendarni Švabo.

Promo

Top Komentari

disident7
Koje godine je Osim vodio Srbiju
6 43

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi