Vranješ odgovorio Karačiću: Laže, nije bilo nikakvog udaranja

Kapiten Borca za SportSport.ba

Vranješ odgovorio Karačiću: Laže, nije bilo nikakvog udaranja

E. Čaušević

Fudbaleri Borca večeras su u derbiju 27. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine na svom terenu pobijedili ekipu Širokog Brijega sa 2:1.

Borac je uspio da dođe do važna tri boda i tako je preuzeo lidersku poziciju na tabeli najjačeg ranga bh. fudbala.

Junak banjalučkog kluba ponovo je bio kapiten Stojan Vranješ koji je postigao oba gola. Vranješ je prvi gol zabio u 30. minuti iz penala, a potom je u samom finišu sjajno pogodio glavom i donio pobjedu Borcu.

Međutim, nakon utakmice zanimljiv nastup na press konferenciji imao je gostujući trener Toni Karačić koji je izjavio da je Ivana Ikića morao zamijeniti na poluvremenu jer je udaren u tuenlu.

"Ne znam treba li šutjeti jer mislim da mi nismo zaslužili kao klub da se događaju takve scene prema nama. Zamijenio sam igrača koji je udaren u tunelu. Mislim da to nismo ničim zaslužili. Definitivno je u nas kada se događa nekome, glava odmah u zemlji i obrnuto, nemamo tu empatiju. To je Bosna i Hercegovina", poručio je Karačić.

Pojavila se informacija da je danas najbolji igrač utakmice Stojan Vranješ bio taj koji je udario Ikića. SportSport.ba kontaktirao je kapitena Borca, a on kaže da se tu ništa nije dešavalo.

Oglasi

Vranješ je u kratkom razgovoru za naš portal otkrio svoju stranu priče i demantovao ono što su nakon utakmice poručili iz ekipe Širokog Brijega.

"Radi se o notornom lažovu. Nikog nisam udario niti sam vidio da je bilo ko nekog udario. Ako je bilo verbalnih prozivki ne znači da je neko nekog udario", kaže Vranješ i dodaje.

"Vjerovatno s naše dobre igre i moja dva gola sada žele skrenuti priče na nekakvo udaranje. Ne mogu da vjerujem".

Vranješ ove sezone pruža odlične partije u dresu banjalučkog kluba jer je na 19 utakmica uspio da zabije deset golova i doda još dvije asistencije.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Borac do kraja sezone ima zaista težak raspored utakmica. Prva u nizu jakih utakmica dolazi već u petak protiv Veleža u Mostaru. Do kraja sezone banjalučki tim igra još sa Krupom, Zrinjskim i Tuzla Cityjem kod kuće, a pored Veleža gostuju Željezničaru i Slobodi.

Stojan Vranješ
Stojan Vranješ FK Borac FK Borac Pozicija: MF

Statistika

15 nastupa
1 kao starter
0 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
2 golova
Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

goku_iz_sirokog
Nek osvoji bilo ko, samo nek Borac ne osvoji. Prosle sezone namjesti im se prekid prvenstva da odu u Europu. Ove sezone se navlaci sudjenje konstantno. I ne radi se tu o plasmanu u glupu Europu, vec o parama od kojih neki klubovi žive
22 3
Deda3003992
Cigane!!!
11 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije