Potpuni preokret: Vranješ iznenadio novim klubom

Ni Indija ni Iran

Potpuni preokret: Vranješ iznenadio novim klubom

A. Čaušević

Stojan Vranješ je prije nekoliko sedmica napustio Borac, a karijeru nastavlja u Aziji.

Ljetos se spominjala opcija odlaska u Indiju, zatim je posljednjih dana postao aktuelan potpis u Iranu, da bi sada došlo do naglog preokreta.

Naime, Vranješ karijeru nastavlja u Bangladešu, tačnije u klubu Bashundhara Kings koji postoji tek osam godina i već je bio dva puta prvak svoje zemlje.

Odlazak iskusnog 35-godišnjaka u zemlju koja se fudbalski tek počinje razvijati je svakako iznenađenje.

Vranješ je ugovor s Borcem raskinuo početkom novembra, u Borac se vratio  početkom 2019. godine. Odigrao je od tada 82 utakmice na kojima je postigao čak 45 pogodaka i teško će Velikan iz Platonove nadoknaditi njegov odlazak.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Dodajmo da je Vranješ karijeru počeo upravo u Borcu, a imao je zapaženu i internacionalnu karijeru. Iz Borca je otišao u Rumuniju gdje je igrajući za Pandurii i Cluj u 61 utakmici postigao 14 pogodaka. U sezoni 2013/2014 igrao je za Vojvodinu. U 42 utakmice postigao je 8 pogodaka, a iz Novog Sada se preselio u Poljsku, tačnije u Lechiu Gdanjsk.

U Poljskoj je branio boje i Legije iz Varšave i Piasta i to sa dosta uspjeha, a 2018. se vratio u Bosnu i Hercegovinu, tačnije u Željezničar za koji je odigrao 24 utakmice u kojima je postigao tri pogotka.

Promo

Top Komentari

saju701
U Bangladesu se svira puno penala pa se tu vidi kao veliko pojacanje.
13 2
SonPen1946
Širom Bangladeša ušminkane bijele tacke za Vranjesa.
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi