Stojković se ipak ne odriče srpskog pasoša

Sve je izrekao u afektu

Stojković se ipak ne odriče srpskog pasoša

Golman Partizana Vladimir Stojković uzburkao je javnost svojom izjavom da će se "odreći srpskog pasoša" koju je dao nakon završetka velikog derbija sa Crvenom zvezdom (1:1).

Stojković je stao pred kamere i naprosto je pobjesnio zbog načina na koji je njegov tim ostao bez pobjede, smatrajući da je riječ o klasičnoj prevari te da lopta nije prešla gol liniju.

Iako je sinoć najavio da će se već danas odreći pasoša jer ga je sramota što je državljanin Srbije, Stojković se predomislio a o svemu se zvaničnim saopštenjem za javnost očitovao i Partizan.

"Uprava FK Partizan, nakon sastanka sa igračem Vladimirom Stojkovićem, želi da ukaže javnosti da su izjave našeg igrača, date neposredno nakon 158. derbija, plod afekta uslijed nepojamne sudijske nepravde kojom je utvrđen njegov konačan rezultat.

Vladimir Stojković izražava i lični otklon uslijed nepromišljenog i neprimjerenog dijela svoje izjave i ističe da se nikada ne može i neće odreći niti svoje države niti svog pasoša jer je nebrojeno puta do sada našu zemlju reprezentovao na najsvjetliji i najdostojanstveniji način, nerijetko i kao istinski junak velikog broja utakmica fudbalske reprezentacije Srbije.

Kao vrhunski sportista, osjetljiv na nepravdu, on vrlo dobro zna da se politika i sport razilaze baš tamo gde nastaju fudbalske legende a naš golman, najbolji kojeg je Srbija imala u poslednje dvije decenije, zaslužan za dva plasmana reprezentacije na SP u fudbalu, to svakako jeste.

Istovremeno, FK Partizan želi da ukaže na sramno, bestijalno, neprofesionalno i agitatorsko ponašanje dijela medija i nekih nosilaca javnih funkcija koji su, svojim natpisima i gestovima, iznova pozvali na linč našeg igrača. Ovakvo ponašanje, budući da dolazi od znatno odgovornijih kolektiviteta i pojedinaca, zaslužuje javnu osudu na čemu će Partizan istrajavati.

Cijela Srbija sinoć je imala priliku da vidi izuzetnu igru Partizana, srčanost i kvalitet naših igrača ali i izraziti neprofesionalizam i upitnost donijetih sudijskih odluka. Ništa, međutim, ne može umanjiti činjenicu da Partizan igra kvalitetan, evropski fudbal, da na tom i takvom sportskom putu želi i da o(p)stane a ne da se bavi političkim temama, bilo da dolaze od nekih nosilaca javnih funkcija ili od novinara koji koriste zvanične internet domene našeg kluba.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Kao što će se od takvih pojava uvijek i nedvosmisleno ograđivati, tako neće prezati da na svim nivoima insistira na poštenom i čestitom tretmanu našeg kluba u cjelini.

Ovo je vrijeme da se svi saberemo uz naš Partizan. Samo sabrani, pobijedit ćemo!", stoji u saopštenju beogradskog kluba.

Top Komentari

BIHZm@j
E moj Mustafa.....
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi