Stojković ponovo u centru pažnje: Kao da nismo dio Srbije, sve je izrežirano
FOTO: Butasport.rs

Golman Partizana ogorčen nakon velikog derbija

Stojković ponovo u centru pažnje: Kao da nismo dio Srbije, sve je izrežirano

Samir Mlaćo

Golman Partizana Vladimir Stojković u centru pažnje je javnosti u Srbiji. Naime, Stojković je nakon remija u 158. derbiju Partizana i Crvene Zvezde izjavio da se odriče srbijanskog pasoša, te da ga je stid što je Srbin. 

Podsjetimo, Zvezda je do izjednačujućeg pogotka došla u 74. minuti na veoma zanimljiv način. Boakye je šutirao glvom, Stojkovć odbranio njegov udarac, ali sudija je procijenio da je lopta prešla gol liniju. Svakako veoma sporan momenat, a Stojković je imao šta reći i u mix zoni. Nije birao riječi.

"Vidjeli smo još jednu historijsku situaciju na našem stadionu. Naravno, protiv Partizana. Ništa drugačije nismo ni mogli da očekujemo. Ali iz ove kože se ne može jer je to očigledno viša sila… Nije ni čudo da nam se na Mundijalu dešavaju onakve situacije kao protiv Švicarske. Bog sve vidi…“, rekao je Stojković, a potom nastavio:

"Nema šanse da je sudija mogao da vidi da li je lopta cijelim obimom prešla liniju jer sam ga je pokrivao tijelom. Ustalom, možete videti tu sliku i na Mocartu. Imao sam bar jedno 70 ovakvih situacija u dosadašnjoj karijeri i nikad mi sudije nisu svirale gol. Sudija iza gola je krenuo da viče da je gol maltene prije i nego što je Boaći skočio i šutirao. I sve ovo djeluje kao da je režija…“.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Nije se mogao smiriti, pa je bio veoma žestok. Kazao je da Zvezda očigledno mora biti prva.

"Ne ostaje mi ništa drugo. Za šta imam da se borim? Izgleda da Zvezda mora da bude prva. Neverovatno da nas ponižavaju na našem stadionu. Kao da nismo dio Srbije… A večeras su rasplakali mnogo djece u ovoj zemlji. Naravno, ne želim time da umanjim Zvezdin plasman u Ligu šampiona i uspeh koji su napravili. Ali, večeras smo bili mnogo bolja ekipa“, zaključio je iskusni čuvar mreže.

Top Komentari

BIHZm@j
Mustafa odreci se pasosa, i bjezi za Kosovo, i oni vise nisu dio te drzave
8 4
Naser
Bog sve vidi
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi