Stojković: Želim da Srbija igra najljepši nogomet u Evropi

Ima jasnu viziju

Stojković: Želim da Srbija igra najljepši nogomet u Evropi

E. Škorić

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi želi da reprezentacija Srbije bude prepoznata po atraktivnom nogometu i da igra najljepše na Starom kontinentu.

Nedavno je Srbija pobjedom nad Portugalom (2:1) u Lisabonu izborila direktan plasman na Svjetsko prvenstvo u Katar, a Stojković osim toga želi da njegov tim igra lijepo i za oko.

"Mislim da je tehnika najljepša komponenta nogometne utakmice. Kad ljudi kupe kartu i dođu na stadion, žele vidjeti dobru igru, lijepe poteze, puno golova i puno udaraca prema golu. Želimo igrati takav nogomet. Želimo da navijači budu ponosni na nas i da nas nagrađuju pljeskom čak i kada izgubimo, iako nećemo izgubiti", rekao je Piksi.

Srbija sada čeka žrijeb grupa za Mundijal u Kataru, dok je iza sebe ostavila Portugal koji predvođen Cristianom Ronaldom mora u baraž.

Promo

Top Komentari

BiHScout
Ako bog da ces nama doci jednom takav trener nema veze odakle je samo nek jednom zaigraju srcem..
7 0
emanuelmacron
pa sudeci po prvom poluvremenu sa Portugalom,dobar fudbal,vi koljaci znate bit i dobri
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi