Stojnić: Bili smo bolji tim, zasluženo smo pobjedili

Strateg Kozare nakon preokreta protiv Tekstilca

Stojnić: Bili smo bolji tim, zasluženo smo pobjedili

D. Vejo

Fudbaleri Kozare iz Gradiške uspjeli su da upišu novu pobjedu u okviru drugog kola play-offa Prve lige Republike Srpske. Iako su gubili 0:1, smogli su snage da se vrate meč te da dva puta zatresu mrežu Tekstilca što je bilo dovoljno za nova tri boda.

Zadovoljan prikazanom igrom crveno-bijelih bio je i sam strateg.

"Tokom čitavog meča imali smo inicijativu na terenu. Dobro smo igrali u polju i stvarali smo šanse samo je nedostajalo realizacije. Tekstilac je iz jedne šanse postigao gol ali mi nismo pali. Uspjeli smo da sa dva pogotka preokrenemo rezultat i upišemo novu pojedu. Napomenuo bih i to da je jučer u našem sastavu od 18 igrača, njih 16 bilo ispod 20 godina što nas čini najmlađim timom u ligi", kazao je za SportSport.ba trener Kozare, Velimir Stojnić.

Činjenicu da se tim iz Gradiške oslanja na omladinski pogon potvrđuje i to da su čak tri kadeta starosnih uzrasta ispod 17 godina prekomandovana u A tim.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti