Stadion bh. niželigaša uskoro pod svjetlima reflektora
FOTO: stolac.com/facebook

Radovi u toku

Stadion bh. niželigaša uskoro pod svjetlima reflektora

H. Zilić

Sve više je radova na stadionima širom Bosne i Hercegovine, a aktivni su i niželigaša. Tako je u toku postavljanje reflektora na stadionu na samom jugu naše zemlje.

Stadion "Zagrad" u Stocu uskoro će biti pod svjetlima reflektora.

Riječ je o stadionu na kojem utakmice igraju HNK Stolac član Druge lige FBiH-jug i FK Iskra Stolac koji se takmiči u ligi HNK/Ž.

STADION "ZAGRAD" ČE USKORO BITI OSVJETLJEN 👏 👏 U toku su radovi na stadionu "Zagrad" u našem gradu. Stadion će uskoro...

Posted by Stolac.com on Wednesday, May 24, 2023

Stadion "Zagrad" je poseban jer se nalazi ispod Starog grada Vidoški, koji je jedan od simbola Stoca kojeg nazivaju i "muzej pod otvorenim nebom".

Dok prilazite stadionu idete kroz uske, starinske sokake i prolazite pored vrijednih kulturno-historijskih znamenitosti.

Oglasi

Radovi na stadionu su u toku i već ovo ljeto bi se mogli odraditi i prvi noćni treninzi.

Pored Stoca reflektore će uskoro dobiti u stadion u Gabeli, kao i u Trebinju te Posušju.

Ovo je svakako olakšavajuća stvar za sve klubove iz Hercegovine kada su u pitanju treninzi i utakmice u ljetnom periodu kada na jugu naše zemlje vladaju velike vrućine.

Stadion "Rođeni" u Mostaru poprima sve ljepši izgled, a u toku je postavljanje novog travnjaka na stadionu pod Bijelim brijegom.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Jug:

Pecara u Širokom Brijegu je godinama stadion koji ima odlične uslove, a čini se da bi Hercegovina uskoro mogla imati dosta lijepih i funkcionalnih stadiona.

Nedavno su završeni i radovi na stadionu Igmana u Konjicu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi