Stopama Luke Jovića: Neymar u Brazilu prekršio pravilo

Otišao na odmor, ali ne piše mu se dobro

Stopama Luke Jovića: Neymar u Brazilu prekršio pravilo

S. Mlaćo

Sjajni Brazilac Neymar odlučio je da zbog pauze vrati se u svoju zemlju i tamo dočeka eventualni nastavak prvenstva u Francuskoj.

Neymar je dobio dozvolu od PSG-a, ali je morao u izolaciju od sedam dana.

Prvobitno je Neymar sam objavio da je privatnim avionom se vratio u Brazil, no Parižani su smirili situaciju i objavili da je imao dozvolu kluba.

Ipak, sada je napravio novu pogrešku koja bi ga skupo mogla koštati. Naime, on je snimljen od brazilskih medija u supermarketu, te je samim time prekršio pravilo izolacije.

Kada se vrati u Francusku, ponovo će morati u izolaciju, a biće zanimljivo vidjeti da li će biti i kažnjen u Brazilu.

Proteklih dana pojavile su se informacije da bi mogao karijeru nastaviti u Barceloni, što bi bio njegov povratak u redove Katalonaca.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

ESPN piše da će Barcelona čak pokušati iskoristiti malo poznatu klauzulu u FIFA-inom transfer zakonu. Naime, od 2001. godine važi zakon da nakon tri godine zaštite ugovorom s nekim klubom igrač može otići ukoliko sam zatraži transfer.

U Barceloni će pokušati dogovoriti s Neymarom da on zvanično preda zahtjev za transfer, a kada oni pošalju ponudu prema FIFA-inim pravilima PSG će morati pristati na to. No, ovo pravilo se u svijetu fudbala i nije baš koristilo, te će biti zanimljivo vidjeti šta će biti na kraju svega toga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi