Štoper napušta Tottenham: "Mislim da njegova budućnost nije tu..."

Menadžer Argentinca otvoreno

Štoper napušta Tottenham: "Mislim da njegova budućnost nije tu..."

Argentinac Juan Foyth nije upisao nijedan nastup za Tottenham u 2020. godini. Jasno je da je u nemilosti od dolaska Josea Mourinha na kormilo ekipe Pijetlova.

Sada je menadžer talentovanog štopera nagovijestio da Foythova budućnost nije u Tottenhamu.

Inače, danas 22-godišnji Foyht je kao veliki talenat stigao u Tottenham iz Estudiantesa prije skoro tri godine. Bio je želja Mauricija Pochettina, a Tottenham je njegov potpis platio 13 miliona eura.

Borio se Foyth za mjesto u startnoj postavi, prošle sezone je skupio 17 nastupa, ali je ove, do prekida, tek sedam puta izlazio na teren u dresu Pijetlova.

Nije bila rijetkost ni da Foytha nema ni u rosteru za utakmice Tottenhama i čini se da je jasno da se na njega ne računa u klubu iz Londona.

Claudio Curti, njegov menadžer, je sada govorio za talkSPORT.

Jedno od pitanja novinara je bilo i: Dali Juan Foyth ima budućnost u Tottenhamu?

"Zbog svega što se desilo proteklim mjeseci, mislimo da to nije slučaj. Ali još uvijek čekamo razgovore sa Tottenhamom da razjasnimo njegovu budućnost", rekao je Curti, pa nastavio:

"Ne osuđujemo trenerovu odluku niti se petljamo u njegov posao, ali ono što je jasno jeste da se projekat kluba sa Juanom promijenio. Imamo zakazan razgovor sa Tottenhamom i njegova budućnost će sigurno biti tema... Ako ne može dobiti minutažu u Tottenhamu moraćemo tražiti najbolju opciju za njegov razvoj i igru na drugom mjestu... Juan je zahvalan Tottenhamu, ali mora dobiti više minuta kako bi rastao kao igrač, također mora držati svoje mjesto u reprezentaciji. Jedini način ta do uradi jeste da igra takmičarske utakmice... Sigurno da nije sretan, ali on je profesionalac i sezonu će završiti na najbolji mogući način", izjavio je Curti.

Zimus se Foyth povezivao sa Sportingom, dok su se u proteklom periodu pojavile špekulacije i da ga u svojim redovima želi vidjeti Barcelona.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Za sada ne najzigledniji njegov odlazak iz Tottenhama, a gdje će nastaviti karijeru - ostaje da se vidi.

"Za sada su to sve glasine. Ne sumnjam da on može igrati u Barceloni, njegove karakteristike su idealne za taj klub... Još uvijek se treba razvijati, nekoliko klubova se raspitivalo za njega i njegovu situaciju u Tottenhamu", poručio je Curti.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi