Strelovit uspon: Od nižerazrednog Stoca do velikog Glasgow Rangersa

Sjajan transfer mladog fudbalera

Strelovit uspon: Od nižerazrednog Stoca do velikog Glasgow Rangersa

Nova akvizicija Glasgow Rangersa, na čijoj klupi je odnedavno proslavljeni fudbaler Liverpoola i engleske reprezentacije Steven Gerrard, je mladi defanzivac Nikola Katić.

Riječ je o 21-godišnjem fudbaleru rođenom u Ljubuškom, koji je u kultni škotski klub stigao iz Slaven Belupa, gdje se u protekle dvije godine isprofilisao u jednog od najboljih defanzivaca u HNL-u.

Nije poznato koliko će Katić zarađivati, ali sigurno puno, puno više, nego što mu je bila mjesečna plaća u Slavenu, a na Ibroxu su uvjereni da će svojim umijećem pomoći Glasgowu da vrati primat u Škotskoj.

"Kada sam čuo da me traži Steven Gerrard, svom menadžeru sam rekao da sam spreman trčati do Škotske", kazao je Katić nakon što se i zvanično priključio novom klubu.

Katić je inače za kratko vrijeme napravio strelovit uspon. Fudbalsku karijeru je započeo u našoj zemlji i do 2014. godine je nosio dres nižerazrednog Stoca, da bi potom karijeru nastavio u Hrvatskoj, gdje je pored Slaven Belupa igrao još za Neretvanac.

Za vrijeme ere Ante Čačića upisao je i jedan nastup za reprezentaciju Hrvatske u prijateljskoj utakmici protiv Meksika. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti