Stručni konsultant komentarisao sporne situacije iz mečeva 19. kola Premijer lige BiH

Stručni konsultant komentarisao sporne situacije iz mečeva 19. kola Premijer lige BiH

E. Škorić

Stručni konsultant komentarisao sporne situacije iz mečeva 19. kola Premijer lige BiH

U BHT-ovoj emsiji posvećenoj Premijer ligi BiH komentarisane su sve sporne situacije sa mečeva 19. kola.

Minulog vikenda završen je prvi dio sezone, a i 19. kolo donijelo je nekoliko diskutabilnih situacija.

Najviše ih je bilo na meču u Ugljeviku gdje su Zvijezda i Sarajevo odigrali 1:1. Svoj sud dao je Bureković Muamer, bivši sudija i član Komiteta za suđenje i sudije Nogometnog saveza BiH.

Prvi detalj: Dosuđen ofsajd za Zvijezdu 09 u izglednoj šansi

"Jedna veoma teška i zahtjevna situacija za asistenta. Možemo ipak tvrditi da je asistent ovdje pogriješio i da nije trebao signalizirati ofsajd. Bijeli igrač se nalazio ispred napadača".

Drugi detalj: Ofsajd ili ne kod gola Zvijezde?

"Sudija je bio u doborj poziciji. Smatram da je ipak donio ispravnu odluku kada nije signalizirao ofsajd".

Treći detalj: Igrači Sarajeva tražili penal

"Nema elemenata za kazneni udarac. Bijeli igrač se naslonio na crvenog, ali nema elemenata za kaznu".

Četvrti detalj: Penal za Sarajevo

"Sudija je u veoma dobroj poziciji da procijeni situaciju. Neoprezan start odbrambenog igrača koji je zakačio nogu napadača. Sudija je donio ispravnu odluku kada je dosudio kazneni udarac za Sarajevo".

Peti detalj: Nedosuđeni penal za Zrinjski

"Sudija nije dobro procijenio situaciju i nije imao najbolju situaciju gledanja. Ispravna odluka bi bila kazneni udarac za Zrinjski i opomena za igrača Radnika".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Šesti detalj: Penal za Mladost 

"U kaznenom prostoru Čelika došlo je do kontakta odbrambenog igrača i napadača. Nesmotren starter igrača Čelika, nogom u glavu, a sudije su uz malu konsultaciju procijenile da se radi o kaznenom udarcu i donijeli su ispravnu odluku".

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hoss
Hahahaha, cuj nije bio ofsajd kod gola Zvijezde, pa covjek 2 metra bi ispred igraca Sarajeva. Mislim da bi nakbolhe bilo suspendovati sve sudije i unajmiti strance da nam sude!
7 1
ratip irats
Mene stvarno interesuje, da li ovi komentatori suđenja vjeruju u ovo sto govore!? Igrac zvijezde vuce igraca Sarajeva, a ovaj govori da se igrac Sarajeva naslonio!? On konta da mi nemamo oci!?
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi