Stručnjaci izračunali i objavili konačnu tabelu Premiershipa
Premiership bi nam ponovo mogao donijeti dosta uzbuđenja, a očekuje se da će Manchester City i Liverpool do samog kraja voditi bitku za titulu (Foto: EPA)

Manchester City ponovo prvak

Stručnjaci izračunali i objavili konačnu tabelu Premiershipa

M. Šljivak

Ekipa Liverpoola trenutno je vodeći tim engleske Premier lige sa jednim bodom ispred Manhester Cityja, a sudeći prema prognozama do kraja sezone, Redsi će ponovo ostati bez titule.

Sporting Index, portal koji se bravi matematičkim predviđanjem rezultata, napravio je konačnu tabelu do kraja sezone i prema njihovoj računici novi-stari prvak postaće Manchester City.

Prema njihovim prognozama Građani će osvojiti titulu prvaka sa 97 bodova, dok će Liverpool završiti drugi sa pet bodova manje (92).

Mjesta u Ligi prvaka zauzet će još Tottenham i Chelsea kojima se prognozira da će osvojiti o 79 bodova, dok će pozicija u društvu najboljih evropskih timova izmaći Arsenali u Manchester Unitedu.

Također, prema procjenama iz lige bi trebali ispasti Burnley, Fulham i Cardiff, a borba bi trebala biti otvorena do samog kraja prvenstva.

Ipak, mi ćemo sačekati maj i kraj prvenstva kada ćemo sve znati, jer na terenu matematika nije od velike pomoći.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

koke
Pa zašto se ti stručnjaci ne klade na ovakav ishod, npr ulože svu pokretnu i nepokretnu imovinu u svoja predviđanja??:))
30 4
Adnanos
Zato sto je ovo prognoza. Nisu vidoviti zato samo prognoziraju.
14 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi