Stručnjak iz BiH dobija prvu pravu trenersku priliku - u Bundesligi?

Dugogodišnja desna ruka Jurgena Kloppa

Stručnjak iz BiH dobija prvu pravu trenersku priliku - u Bundesligi?

Dugogodišnja desna ruka Jurgena Kloppa, Željko Buvač, bi uskoro mogao dobiti svoj prvi veliki samostalni trenerski angažman.

Buvač, kojeg mnogi smatraju jednim od najodgovornijih za uspjehe Kloppovih timova (Liverpool, Mainz, Borussia Dortmund) je, navodno, dobio ponudu Schalkea.

Inače, ovaj stručnjak rodom iz BiH je sarađivao sa Jurgenom Kloppom još od 2001. godine, ali je prošle sezone odlučio da je vrijeme da izađe iz sjene njemačkog trenera i pokuša izgraditi svoje ime kao šef struke.

Ako je vjerovati špekulacijama, ponuda Schalkea je izuzetno dobra, pa ne bi čudilo da nekadašnji fudbaler banjalučkog Borca uskoro sjedne na klupu ovog bundesligaša.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Željko Buvač je u trenerske vode prvi put uplovio u njemačkom niželigašu Neukirchenu u kojem je i završio igračku karijeru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti