Stuani vodio Gironu do pobjede protiv Celte

Drugi trijumf za Katalonce

Stuani vodio Gironu do pobjede protiv Celte

E. Čaušević

Girona je večeras pred svojim navijačima pobijedila Celtu Vigo sa 3:2 u posljednjem meču četvrtog kola španske La Lige.

Katalonski klub je upisao drugu vezano pobjedu u novoj sezoni na krilima Cristiana Stuanija koji je postigao dva gola. Girona je do prednosti stigla u 22. minuti kada je Aday asistirao, a mrežu gostiju za 1:0 zatresao je Stuani.

Celta se uspjela vratiti u 34. minuti golom Iaga Aspasa, no slavlje gostiju trajalo je samo tri minute jer je Girona ponovo povela, a ovaj put u listu strijelaca upisao se Alcala. Početkom drugog poluvremena Stuani je ponovo bio na sceni kada je pogodio za 3:1.

Činilo se da će to biti konačan rezultat utakmice, ali smo u finišu gledali dramu. Naime, u 87. minuti Celta je uspjela da smanji na 3:2 preko Boufala, ali to je bilo sve što su uspjeli u ovom meču.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Girona je nakon četiri kola na šestom mjestu sa sedam bodova koliko ima i Celta koja je treća.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi