Stupčanica do vrha napunila Famos

Efikasna partija domaće ekipe

Stupčanica do vrha napunila Famos

S. Mlaćo

U derbiju 15. kola Druge lige FBiH Centar, u Olovu su snage odmjerili Stupčanica i Famos (7:0).

Susret bolje otvaraju domaćini, koji prave nekoliko sjajnih prilika ali Bešlija, Mehanović, i Karahmetović nisu bili prisebni u završnici. Igralo se otvoreno i agresivno ali su u prvom poluvremenu mreže mirovale.

Dugo poluvrijeme sjajno otvaraju domaćini. Konstantno su prijetili golu Famosa, u želji da što prije dođu do pogotka. U 57. minuti su napokon i ostvarili svoj cilj, a strijelac za 1:0 bio je danas sjajni Karahmetović. Samo pet minuta kasnije, Karahmetović sjajnim golom povišuje na 2:0.
Drugi gol je poljuljao goste, što Stupčanica sjajno koristi. Fijad Mehanović je povisio na 3:0 u 68. minuti. Isti igrač je postigao pogodak i za 4:0, u 71. minuti.
Iako su imali visoku prednost, domaćini se nisu zaustavljali. U 79. minuti het trick postiže Karahmetović.
Pred kraj susreta domaćini su gostima prireridili pravi debakl. Za 6:0 je pogodio Mehanović u 88. minuti. I kada su svi očekivali kraj, nezaustavljivi Mehanović u prvij minuti nadoknade postiže gol za konačnih 7:0.

"Po meni zaslužena pobjeda danas. Bili smo bolji cijelim tokom susreta i na kraju to krunisali sjajnim rezultatom" , izjavio je Mehanović. On je i prvi strijelac prvog dijela sezone sa sjajnim ućinkom od 21 gol u 15 utakmica. Dao je kratak komentar na to: "Moji golovi su plod dobre igre cijele ekipe. Velike zasluge idu mojim kolegama, kojima se ovim putem zahvaljujem."

Kratak osvrt na današnju utakmicu dao je i danas sjajni Munib Karahmetović: "Sjajna utakmica danas o ćemu govori i ovaj rezultat. Svi momci su odigrali dobru utakmicu i pružili maksimum. Meni je drago zbog tri gola danas jer je ovo najvjerovatnije moja posljednja utakmica u dresu Stupčanice."

Stadion Danac u Olovu. Gledalaca: 500. Sudije: Parla Eldar, Hadžović Ermin i Zukić Anis.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

Stupčanica: Kadrić, Hadžiabdić, Karamović, Ahmetspahić, Biogradlija, Bešlija, Kopić, Čilić, Merdan, Karahmetović, Mehanović.

Famos: Krnetić, Ragipović, Torlak, Šikalo, Kreho, Nezić, Bečirević, Noćić, Pandža, Torlaković, Inajetović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi