Stupčanica u sjajnom meču savladala Igman sa 3:2

Bodovi ostaju u Olovu

Stupčanica u sjajnom meču savladala Igman sa 3:2

Dobru fudbalsku predstavu danas su u Olovu odigrali Stupčanica i Igman, a domaći tim je na kraju slavio sa 3:2 u susretu 9. kola Druge lige FBiH grupa Centar.

Povela je ekipa Stupčanice već u 5. minuti susreta. Strijelac je bio prvi topnik lige Fijad Mehanović. Sjajnu igru domaći su krunisali i drugim golom. Nakon smušenosti odbrane Igmana, u 17. minuti ponovo je pogodio Mehanović. Obje ekipe su imale nekoliko dobrih prilika ali se rezultat nije mijenjao do poluvremena.

U drugom poluvremenu ekipa Stupčanice je krenula još ofanzivnije. Redale su se prilike, a jednu od njih u gol je pretvorio Omer Avdibašić u 52. minuti.

Gosti su djelovali poljuljano, a Stupčanica je napadala. Postigli su domaći pogodak i u 69. minuti susreta, ali je isti opravdano poništen zbog ofsajd pozicije. Kako se bližio kraj susreta, gosti su pojačali tempo. Iako su svi na stadionu mislili da Stupčanica upisuje ubjedljiv trijumf, igrači Igmana nisu posustajali. Gol za 3-1 postiže Hodžić nakon kornera. Taj pogodak je unio nervozu među domaće igrače, a gosti su to iskoristili kako bi postigli još jedan pogodak. Za 3-2 je pogodio Šehić iz penala u 88. minuti.

Nakon pogotka, gosti su krenuli na sve ili ništa, te su ofanzivnom igrom pokušali doći do boda. Iako su za to imali dvije dobre šanse, bodovi su ipak ostali u Olovu.

Vrijedi napomenuti da je ekipa Igmana ovaj susret igrala sa 10 igrača ispod 21 godine u prvoj postavi. To je svakako raritet na bh. terenima ali i dokaz kojim putem ide ovaj tim.

Stupčanica - Igman 3-2 (Mehanović 2, Avdibašić / Hadžić, Šehić)

Stadion Danac, 350 gledalaca. Sudije: Hibović, Mamela, Pločo.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

Stupčanica: Kadrić, Salibašić, Mahovac, Karamović, Sokolar, Mašić, Bešlija, Čilić, Avdibašić, Karahmetović, Mehanović.

Igman: Dedić, Arnautović, Hadžić, Sijanić, Mulić, Šehić, Mujezin, Turković, Demirović, Sadović, Bahić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi