Savez je konačno odlučio: Sudija sa Wwin lige sudi derbi Stupčanice i Slobode
Ljajić nema mnogo iskustva i to mu može biti veliki problem

Šest utakmica u subotu, dvije u nedjelju

Savez je konačno odlučio: Sudija sa Wwin lige sudi derbi Stupčanice i Slobode

Samir Mlaćo, foto: Admin Čaušević

Za vikend se igraju susreti 21. kola Prve lige Federacije BiH, a tek sada je potvrđeno ko će dijeliti pravdu, tik pred same utakmice, što do sada nije bio slučaj.

U centru pažnje je nedjeljni derbi između Stupčanice i Slobode. Pisalo se o tom meču danima, a sigurno će i do samog meča, a sada je i zvanično poznato ko će dijeliti pravdu.

Radi se o sudijama sa Wwin lige naše zemlje, a glavni je Nihad Ljajić iz Sarajeva. Pomoćnici su mu Enes Đozić iz Sarajeva i Jure Musa iz Čitluka.

Ljajić je od ove sezone u Wwin ligi naše zemlje, no nema iskustva u derbijima, ni u Prvoj ligi FBiH, ali ni u elitnom rangu.

Nakon što je došao na Wwin ligu, sudio je tek na tri meča.

Tri puta je dijelio pravdu nogometašima Zvijezde 09, a radilo se o duelima protiv Posušja, te dva puta Zrinjskog.

Oglasi

Pokazao je u tri meča 12 žutih kartona, a sigurno će imati veliki pritisak pred ovaj meč koji može mnogo toga odlučiti u borbi za prvaka i plasman u elitni rang.

Kada su ostale utakmice u pitanju, glavni sudija duela Čelika i Rudara je Mario Pejić iz Gruda, dok će pravdu na duelu Gornji Rahić - Tomislav dijeliti Semir Sarajkić iz Sarajeva.

Glavni sudija duela Goražda i Bratstva je Samir Kapo iz Kaknja, dok će se na centru u duelu Mladosti i TOŠK-a naći Aldin Sofić iz Zenice.

Igor Popović iz Busovače je glavni sudija duela Radnika i Simm Bau-a, a Ernad Korman iz Bugojna će isti posao obavljati na duelu Jedinstva i Zvijezde Gradačac.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

U Srebreniku igraju Gradina i Budućnost, a glavni sudija je Ilija Orkić iz Matića.

Šest utakmica 21. kola igra se u subota, tek dvije su na programu u nedjelju.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Delegat
Sloboda napravila citav cirkus oko utakmice lazu petljaju na sve strane a ne znaju ni oni zbog cega a najvise mi zao onog jadnika sto vodi stranicu prve lige sto za pare pise pa kada ne dobije udara po onim sto mu ne daju
1 0
inoxsteel
Hahahahaha Lopovluk je isti, Samo ovi iz wwin lige imaju veću tarifu, Mislim da će se tuzlaci isprsiti posteno
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi