Hrustanović završio golijadu u Olovu i donio bod svom timu, Budućnost nosi bodove s Pirote
Foto: NK Stupčanica

Prva liga FBiH

Hrustanović završio golijadu u Olovu i donio bod svom timu, Budućnost nosi bodove s Pirote

E. Ganibegović

Zatvoreno je treće kolo Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine.

Danas su odigrane i preostale dvije utakmice, po bod su osvojili Stupčanica i Simm Bau, a tri Budućnost. 

Stupčanica je u Olovu ugostila Simm Bau i na kraju je završeno 3:3, dok je Budućnost na Piroti bila bolja od Travnika s 0:2.

Sjajan meč gledali smo u Olovu. Poturalić je doveo u vodstvo goste u 10. minuti, da bi Alić izjednačio samo dvije minute kasnije. 

Ipak, Poturalić je svojim drugim golom u 34. minuti osigurao da njegov tim ode na odmor s prednošću.

Stupčanica preko Imočanina dolazi do izjednačenja u 69. minuti, a potpuni preokret domaćoj ekipi donosi Adi Bešić u 80. minuti meča.

Oglasi

Kada se činilo da će sva tri boda ostati u Olovu, gosti iz Kosove stižu do izjednačenja u 86. minuti i to preko mladog rezerviste Anesa Hrustanovića. 

Na Piroti je Travnik bio bolji rival na početku, a onda hladan tuš u 33. minuti kada goste u vodstvo dovodi Demirović.

Kapiten Tabaković je kod domaćih isključen u 60. minuti, a to su gosti iskoristili da zabiju još jedan gol i to preko Husića u 79. minuti.

Nakon trećeg kola GOŠK je jedini maksimalan i nalazi se na prvom mjestu, slijedi ga Radnički sa sedam, te Bratstvo, Gradina, Rudar i Radnik sa po šest poena.

Na dnu su Tomislav i Jedinstvo koji su jedini bez bodova. 

Oglasi

Prva liga FBiH, 3. kolo:

Stupčanica - Simm Bau 3:3

NK Stupčanica: Milićević, Bešić H., Karamović, Jolović, Hodžić, Bešić A., Hadžiabdić, Karahmetović, Beganović, Alić, Mehanović.

BFK Simm Bau: Karajbić, Poturalić, Hadrović, Jazvin, Hadžikadunić Bečak, Mehić, Vasiljević, Stojanov, Ahmetbegović, Sažić.

Travnik - Budućnost 0:2

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

NK Travnik: Kačavenda, Brljak, Tabaković, Obradović, Fazlić, Rosić, Jusufbašić, Mahmutović, Selman, Mašetić, Džaferović.

FK Budućnost: Šehović, Mahmutović, Berbić, Trumić, Husić, Čavalić, Delić, Lugavić Demirović, Đerzić, Huseinspahić.

Top Komentari

Campa
Jel ovo ako das tri gola dobijes 3 boda pitam za jarana
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi