Stupčanica u finalu bolja od Moševca

Finale Kupa ZE-DO kantona

Stupčanica u finalu bolja od Moševca

S. Mlaćo

NK Stupčanica je u finalu Kupa ZE-DO kantona savladala ekipu Moševca rezultatom 1:0 i tako osvojila svoj drugi trofej ove sezone.

Strijelac historijskog pogotka za Stupčanicu bio je Munib Karahmetović.

Pred punim tribinama stadiona Danac u Olovu, sjajnu utakmicu su odigrale ekipe Stupčanice i Moševca. Utakmica je bila puna naboja a krajnji epilog su po jedan crveni karton na obje strane.

"Ovakve utakmice evociraju mnoge uspomene od ranije. Divno je biti trener ovakvoj ekipi koja je ispisala historiju u koja je neporažena cijele sezone, kako u kupu tako i u ligi. Hvala igračima i navijačima od srca", rekao je na kraju susreta trener domaćih Ahmet Degirmendžić.

Svoj osvrt dao je i kapiten kluba, Emrah Karamović.

"Još uvijek smo pod utiscima ovog sjajnog rezultata. Sve što mogu je zahvaliti se sjajnoj publici, mojim saigračima i Upravi. Sjaan je osjećaj biti pobjednik Kupa."

Jedan od najborbenijih igrača ne samo u finalu, nego u toku cijele sezone bio je Emir Karičič. Nije mogao sakriti svoje emocije nakon susreta."

Ponosan sam što sam dio ekipe koja će ostati upisana zlatnim slovima u historiju Stupčanice. Ovaj trofej, kao i trofej pobjednika kantonalne lige je zasluga svih nas. Od Uprave, igrača, navijača, sponzora... Ponosan sam i na ovu ekipu u kojoj smo svi za jednog, jedan za sve."

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

Za kraj svoj osvrt je dao i predsjednik kluba, Semir Degirmendžić:

"Osvajanje kupa ZE-DO kantona je kruna sjajne sezone iza nas. I dok smo u ligi bili favoriti i nadali se trofeju, u kupu je to malo ko očekivao. Međutim, ova sjajna generacija je ispisala historiju kluba. Želio bih se zahvaliti svima koji su na bilo koji naćin pomogli klubu. Od navijača, sponzora pa do medija. Posebnu draž daje i novi izgled stadiona Danac, na kojem su postavljenje stolice, te se radi na pripremi istog za naredne izazove."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi