NK Stupčanica spektakularno proslavio plasman u viši rang

Odlična atmosfera na stadionu u Olovu

NK Stupčanica spektakularno proslavio plasman u viši rang

E. Čaušević

Jučer su na stadionu Danac u Olovu dodijeljena dva pehara NK Stupčanici, pobjednicima Kantonalne lige Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) u selekciji seniora i juniora.

Pred punim tribinama stadiona Danac delegacija Nogometnog saveza ZDK dodijelila je pehare seniorskoj i juniorskoj selekciji NK Stupčanice. Time je NK Stupčanica ozvaničila promociju u viši rang, Drugu ligu FBiH, grupa Centar.

Posljednja utakmica protiv Napredka iz Šija bila je ujedno i prilika da se proslavi ulazak u viši rang. Stupčanica je i ovu utakmicu dominirala, te sa 4:0 ovjerila sjajnu sezonu bez poraza, u kojoj su ubilježili 15 pobjeda i jedan remi.

Posljednja ovosezonska utakmica bila je prilika da se od dresa NK Stupčanica oproste neki igrači koji su ostavili duboki trag u ovom klubu. Uprava kluba im se zahvalila i ispratila ih kako i dolikuje, uz nagrade i priznanja za doprinos razvoju i rezultatima kluba.

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga ZDK:

Jedan od njih je i Rifat Imširović, golman ovog kluba koji je prošao sve selekcije Stupčanice, te skupio preko 200 nastupa za klub. Za njega se slobodno može reći da je posljeratna legenda ovog kluba sa bogatom historijom i tradicijom.

Slavilo se u Olovu dugo u noć, uz vatromet i pjesmu koja se orila sa olovskog stadiona.

Top Komentari

Metropoljac
Čestitka za ulazak u drugu ligu i dogodine u prvu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti