Stupčanica uvjerljiva, NK Vis Simm Bau minimalno slavio, domaći poraz Natrona

Druga liga Centar

Stupčanica uvjerljiva, NK Vis Simm Bau minimalno slavio, domaći poraz Natrona

S. Mlaćo

Nova sezona je počela i u Drugoj ligi Centar.

Borac je u Jelahu pogotkom Samira Kondžića savladao visočku Bosnu (1:0), dok je favorizovani NK Vis Simm Bau savladao istim rezultatom NK Azot.

Jedini pogodak postigao je Muamer Kadušić, te je Ajdin Mrguda na najbolji mogući način upisao zvanični debi na klupi gostiju.

NK Pobjeda je sa 3:0 nadigrala NK Moševac. Sadmir Solo je doveo domaće u vodstvo, a do kraja susreta su pogađali Aldin Bahtić sa 11 metara, te Benjamin Djedović.

Stupčanica je bila ubjedljiva protiv SAŠK-a u Doglodima, dok je Famos rezultatom 2:0 nadigrao Ilijaš. Strijelci za tim iz Hrasnice bili su Muamer Torlak i Denis Pandža.

Mošćanica je nakon preokreta bila bolja od Krivaje. Goste je u vodstvo doveo Kemal Čosić i na pauzu se otišlo pri rezultatu 0:1.

Sa 11 metara u 50. minuti izjednačuje Nisvet Heljdov, da bi tri boda domaćima u posljednjim minutama donio mladi Sado Hodžić.

Žepče i Igman su podijelili bodove, 1:1 (Hadis Krehmić - Anes Demirović), dok je u efikasnom meču Usora u Maglaju savladala Natron 4:2.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

Gosti su poveli pogotkom Dragana Todića već u drugoj minuti, no za pola sata prepkret Natrona. Pogađali su Ismet Gajdić i Adis Spahić.

Ipak, do kraja pobjeda gostiju. Još dva pogotka Dragana Todića i jedan Stefana Ilića za prvu 'tricu' gostiju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti