Stuttgart je na vrhu Bundeslige, a Lewa i Haaland dobili su dostojnog nasljednika i on nije Kane!

Guirassy opet dominirao

Stuttgart je na vrhu Bundeslige, a Lewa i Haaland dobili su dostojnog nasljednika i on nije Kane!

Eldar Ganibegović

Utakmicom Stuttgart - Darmstadt otvoreno je peto kolo Bundeslige. Domaćin je slavio s 2:1 i tako skočio na prvu poziciju, a novi gol postigao je Guirassy, koji je bio strijelac na svakoj utakmici do sada ove sezone.

Stuttgart je napadao od prve minute, ali i prvi primio gol. Iako gosti nisu imali šut u okvir gola za 90 minuta, postigli su gol u 17. minuti tako što je Zagadou pospremio loptu u vlastitu mrežu.

Samo pet minuta kasnije domaći tim dolazi do izjednačenja. Guirassy je spustio loptu za Millota koji lijepo pogađa za 1:1. 

Do potpunog preokreta Stuttgart je došao u 32. minuti. Guirassy je primio loptu, našao prostora pored tri igrača gostiju i zakucao loptu pod prečku gola Darmstadta.

U drugom poluvremenu nastavljena je inicijativa domaćih. Fuhrich je postigao gol u 63. minuti, no on je poništen nakon provjere VAR-a.

Četiri minute kasnije Schuhen sjajno brani udarac Guirassyja, a junak je bio i u 80. minuti kada je zaustavio udarac Undava. 

Oglasi

Igrala se druga minuta sudijske nadoknade kada konačnih 3:1 postavlja Guirassy svojim drugim golom danas. Gol je prvobitno poništen, ali je kasnije priznat.

Stuttgart nakon pet mečeva ima 12 bodova i nalazi se na prvoj poziciji gdje ga mogu preskočiti Bayer i Bayern ako slave u ovom kolu. Darmstadt je na začelju sa samo jednim bodom.

Nevjerovatni Serhou Guirassy stigao je do desetog gola u Bundesligi ove sezone i uvjerljivo je prvi strijelac lige, te možemo reći da su Lewandowski i Haaland u njemu dobili dostojnog nasljednika u Bundesligi, ako ovako nastavi.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 5. kolo:

Stuttgart - Darmstadt 3:1 (Millot 22', Guirassy 32', 90+2'; Zagadou 17 (AG))

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi