Izdao Hrvatsku, pa ga Vatreni opet primili - Sada pojačava redove italijanskog velikana?

Borna Sosa blizu Rome

Izdao Hrvatsku, pa ga Vatreni opet primili - Sada pojačava redove italijanskog velikana?

Eldar Ganibegović

U Hrvatskoj je poznat kao neko ko je izdao reprezentaciju te zemlje, pa kada je vidio da ne može igrati za drugu, odlučio da se vrati. Sada je na pragu prelaska u redove italijanske Rome.

Borna Sosa 2021. godine je godine bio u središtu mnogih kontroverzi jer je htio da dres Hrvatske zamijeni onim Njemačke, no to mu nije pošlo za rukom.

Iz Njemačke su tada potvrdili da je Sosa morao steći državljanstvo saveza u koji želi preći do trenutka kada je prvi put nastupio za bilo koju hrvatsku selekciju.

Sosa to nije napravio, a u Hrvatskoj su mu dali drugu šansu i sada je ponovo član Vatrenih.

Iako je dobio "pomilovanje", jasno je da je javnost u Hrvatskoj bila podijeljenog mišljenja i da to nisu svi prihvatili na fin način, a mnogi su ga nazivali i izdajnikom.

Sada kada se sve smirilo Sosa je ponovo standardan član nacionalne vrste, te je sada pred transferom u italijansku Romu.

Oglasi

Leonardo Spinazzola nije produžio ugovor s klubom koji s klupe predvodi legendarni Jose Mourinho i Borna Sosa bi mogao da ga zamijeni. 

Italijanski mediji prenose kako Roma prvo planira prodati Spinazzolu za 10 miliona eura, dok bi dovođenje Sose iz Stuttgarta koštalo najmanje 15 miliona evropskih novčanica. 

Osim za Sosu, Roma je zainteresovana i za Karsdorpa, no ne planira dovoditi niti jednog od njih dok se ne proda Spinazzola. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Podsjetimo, kao i brojni reprezentativci Hrvatske i Srbije i Sosa je porijeklom iz Bosne i Hercegovine, a posebne ga emocije vežu za Hercegovinu.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi