Aplaudirali mu i protivnici: U Njemačkoj je danas viđen gol o kojem će pričati cijeli svijet

Ducksch izveo čaroliju

Aplaudirali mu i protivnici: U Njemačkoj je danas viđen gol o kojem će pričati cijeli svijet

E. Čaušević

Werder iz Bremena danas je u slavio na gostovanju protiv Stuttgarta sa 2:0 u meču 19. kola njemačke Bundeslige, a ovu utakmicu obilježio je nevjerovatan pogodak kojeg je u samom finišu zabio Marvin Ducksch.

Werder je i danas na gostovanju u Stuttgartu pokazao da je velika kriza rezultata iza njih, te je klub iz Bremena uspio da dođe do druge pobjede zaredom koja ih je dovela u bliže gornjem dijelu tabele.

S druge strane za Stuttgart se nažalost ne može reći da je kriza iza njih jer ovaj njemački velikan i ove sezone ne igra u najboljoj formi. Stuttgart je ponovo razočarao svoje navijače i poražen je na Mercedes-Benz Areni zbog čega je ostao u donjem dijelu tabele.

Werder je utakmicu riješio u drugom poluvremenu kada su gosti igrali zaista odlično, te su iskoristili dvije prilike kojima su "prelomili" meč na svoju stranu.

Gosti iz Bremena do vodstva protiv Stuttgarta stigli su u 59. minuti, a u centru pažnje bio je Stage koji matira domaćeg golmana i dovodi Werder u prednost od 1:0.

Stuttgart je pokušao nakon primljenog gola da se vrati u meč i dođe do izjednačenja, ali u 77. minuti sve nade su im pale u vodu jer je Werder završio posao u ovoj utakmici kada je udvostručio svoju prednost.

Oglasi

Ovaj put na scenu je stupio Ducksch koji je zabio pogodak koji će sigurno obići svijet jer ovakvu majstoriju odavno nismo vidjeli.

Nakon napada Stuttgarta gosti su uspjeli da dođu do lopte i odigraju fantastičnu akciju u kojoj je Fulkrug bio asistent i ostavio je loptu za Duckscha koji s nekih 20-tak metara iskosa pogađa suprotne rašlje gola protivnika za 2:0 i pobjedu Werdera.

Ovaj pogodak je izazvao i oduševljenje domaćih navijača, a pojedini su čak aplaudirali Duckschu zbog ove majstorije koja se na fudbalskim terenima ne viđa tako često.

Spektakularan gol Duckscha iz 77. minute pogledajte OVDJE.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ducksch je u dosadašnjem dijelu sezone za Werder odigrao 19 mečeva i zabio je tri gola, te upisao sedam asistencija. U klub je stigao na ljeto 2021. godine iz Hannovera za četiri miliona eura, te igra na poziciji napadača.

Nakon današnje pobjede Werder je stigao na osmo mjesto na tabeli Bundeslige sa 27 bodova, dok je Stuttgart tek na 16. poziciji sa 16 osvojenih bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi