Stuttgart ponovo slavio, Šunjić postigao novi gol

Savladali Braunschweig

Stuttgart ponovo slavio, Šunjić postigao novi gol

Endin Čaušević

Stuttgart je danas ostvario pobjedu protiv Braunschweiga (2:0) u okviru šestog kola njemačke Cvajte.

Popularne Švabe danas su na domaćem terenu slavili sa 2:0 u derbiju protiv lidera Braunschweiga i tako najavili da imaju velike ambicije da se ekspresno vrate u najjači rang njemačkog fudbala.

Stuttgart je do vodstva stigao u 18. minuti utakmice kada je mrežu gostiju zatresao bh. reprezentativac Toni Šunjić. Asistent kod ovog pogotka bio je Maxim. Do kraja prvog poluvremena gosti su pokušali rezultatski da se vrate u meč, ali nisu imali načina da savladaju golmana Stuttgarta.

U drugom poluvremenu nastavila se ista slika, Braunschweig je krenuo po izjednačenje, dok je Stuttgart čekao šansu iz kontri. Pitanje pobjednika na ovoj utakmici riješeno je u 64. minuti kada je konačnih 2:0 postavio Grosskreutz.

Nakon šest odigranih kola Braunschweig je i dalje prvi sa 15 osvojenih bodova, dok je Stuttgart drugi sa tri boda manje.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Cvajta, 6. kolo:

Stuttgart - Braunschweis 2:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi