HSV sada samo naučna fantastika vodi u Bundesligu

Nemoguća misija pred izabranicima Wolfa Hannesa

HSV sada samo naučna fantastika vodi u Bundesligu

S. Grebović

HSV je danas u direktnom okršaju za plasman u Bundesligu na gostovanju kod Paderborna doživio težak poraz od 4:1 čime je šanse za plasman u prvi rang njemačkog fudbala sveo na minimum.

Paderborn je poveo golom Grča Vasiliadisa u 25. minuti, a isti igrač je početkom drugog dijela u 46. minuti dopulao prenost na 2:0.

Nadu HSV-u je vratio Van Drongelen golom u 71. minuti kada je smanjio na 2:1, ali je Antwi-Adjej pogocima u 81. i 86 minuti riješio sve dileme oko pobjednika.

HSV sada zauzima četvrtu poziciju na tabeli sa 53 osvojena boda, što je tri manje od Union Berlina koji je na trećem mjestu, koje vodi u doigravanje za plasman u Bundesligu. Pored toga, Hamburger SV ima puno lošiju gol-razliku od ekipe iz prijestolnice Njemačke.

Podsjećanja radi, trećeplasirani tim iz druge, igra sa 17. timom iz prve Bundeslige, a to će ove sezone biti ekipa Stuttgarta.

Jedini način da se Hamburg naredne sezone vrati u samu elitu, odnosno da igra doigravanje je da na svom terenu protiv Duisburga slavi sa ni manje ni više nego 19 golova razlike, a da istovremeno Union Berlin izgubi od Bochuma.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Top Komentari

GAziJAA___
Svaka cast na glupom tekstu, nadmasili ste onaj od jucer na temu City/Liverpool..
0 0
Harisss
Mozda bi i HSV imo sanse da cvajtom upravlja Sajber. Hahahahahaha
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi