Stvara se "trio fantastico": Godinama su dominirali u Evropi, a sada im stiže De Rossi

Ponuda je na stolu

Stvara se "trio fantastico": Godinama su dominirali u Evropi, a sada im stiže De Rossi

A. Čaušević

Daniele De Rossi će karijeru nastaviti daleko od Rima. Poslije 18 godina legendarni veznjak je napustio Vučicu te ga sada čekaju nova iskušenja. 

Odmah po objavi da više neće igrati za Romu pojavile su se informacije kako bi De Rossi mogao potpisati za New York City FC ili Boca Juniors.

Roma je nudila De Rossiju da završi svoju karijeru nakon ove sezone i dobije neko od direktorskih pozicija, ali je on to odbio i poručio da još uvijek želi igrati.

Italijanski mediji danas su "zakuhali" stvari objavom da je De Rossi tražio od kluba da otpuste Francesca Tottija i da bi onda on u tom slučaju ostao u klubu i završio karijeru.

Međutim, iz Rome su ekspresno demantovali ova pisanja medija i poručili da uopšte nije istina da je De Rossi od njih tražio da Totti napusti klub. Poznato je svima da su njih dvojica u veoma dobrim odnosima.

U međuvremenu De Rossi je dobio novu ponudu koja je s finansijske strane mnogo povoljnija nego ona Boce Juniors.

Za angažovanje De Rossija zainteresovan je Vissel Kobe. U japanskom timu već igraju David Villa i Andres Iniesta, duo koji je godinama što u dresu Barcelone što u dresu Španije dominirao na evropskom tlu.

U slučaju dovođenja bivšeg reprezentativca Italije Vissel Kobe bi postao japanski "dream team" obzirom da su u ekipi već Lucas Podolski, Sergi Samper te Wellington.

Inače, Kobeu u prvenstvu ne ide po planiranom, a interesantno sve je u znaku istog broja. Nakon 13 odigranih kola zauzimaju 13 mjesto uz isto toliko osvojenih bodova.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi