Suarez biranim riječima govorio o Coutinhu

"On je zaista sjajan fudbaler"

Suarez biranim riječima govorio o Coutinhu

E. Ganibegović

Luis Suarez se nada kako će mu se bivši timski kolega iz Liverpoola Philippe Coutinho pridružiti u Barceloni.

Ova dvojica igrača su igrala zajedno na Anfiledu u periodu kada je Suarez nosio dres Redsa prije nego što se odlučio za prelazak u Katalonce na ljeto 2014. godine.

"Dobar sam prijatelj sa Coutinhom i on je ambiciozan momak, pa je očigledno da je uzbuđen zbog interesovanja Barcelone", rekao je Suarez u intervjuu za Diario Sport.

"Svaki igrač bi se volio pridružiti ovome klubu i bilo mu je teško doći na ljeto, ali on je pravi profesionalac i nastavio je sa napornim radom bez obzira što se transfer nije realizovao."

"Ima kvalitetu i kao igrač i kao osoba, unatoč pokušaju napuštanja Liverpoola, prema klubu se ponaša na profesionalan način."

"Dosta toga bi donio igri Barcelone. Imao sam priliku igrati sa njim i mogu reći kako je sjajan fudbaler", izjavio je napadač Katalonaca.

Potražite više informacija na temu La Liga:

  

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi