Legenda odlazi kod Messija, ali scene kao sinoć neće nigdje više doživjeti

Pustio je i suzu, proradile su emocije

Legenda odlazi kod Messija, ali scene kao sinoć neće nigdje više doživjeti

S. Mlaćo

Iskusni Luis Suarez sinoć se u suzama oprostio od dresa brazilskog Gremia.

Naime, Suarez odlazi u Inter Miami gdje će krenuti u nove izazove, a sinoć se od Gremia se oprostio na najbolji mogući način. Postigao je jedini pogodak u pobjedi nad Vasco da Gamom, te dobio ovacije sa tribina.

Bio je to poseban momenat i nije mogao da zadrži suze. Porodica mu je na kraju sišla na teren i emocije su proradile. Gremio mu je posvetio i poseban video, koji su svi mogli da pogledaju.

"Ispisao si prelijepo poglavlje naše historije. Gdje god da si, zauvijek ćeš biti besmrtan", napisao je Gremio.

U 52 utakmice za Gremio Suarez je postigao 27 pogodaka, opravdao je očekivanja, no poziv iz SAD-a nije mogao odbiti. Tamo ga očekuju saigrači iz Barceone Messi, Busquets i Alba.

Oglasi

Urugvajska legenda potpisat će jednogodišnji ugovor s Interom uz opciju za produžetka ugovora i za 2025. godinu.

Cilj Inter Miamija je pohod na titulu prvaka i to ne kriju. Saradnja sa Suarezom već ranije je dogovorena i samo se čako kraj godine kako bi sve bilo i objavljeno.

Očekuje se da on uskoro bude predstavljena u Interu, što će biti sigurno poseban trenutak za navijače ovog kluba, te samu javnost.

Legendarni napadač je karijeru počeo u Nacionalu iz Urugvaja. Evropsku avanturu počeo je u nizozemskom Groningenu, a eksplodirao je u dresu Ajaxa.

Potom je igrao za Liverpool, najslavnije dane je proveo u Barceloni s kojom je osvojio sve što je mogao, da bi evropsku karijeru završio u madridskom Atleticu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi