Sudbina Džekinog trenera je u rukama braće Inzaghi
Slab start sezone mogao bi trenera Rome koštati posla (Foto: EPA)

Di Francesco pred otkazom

Sudbina Džekinog trenera je u rukama braće Inzaghi

Midhat Šljivak

Roma je očajno ušla u novu sezonu.

Vučica igra izuzetno slabo, posebno u defanzivnom dijelu, a zbog loših rezultata na otvaranju sezone treneru Eusebiju Di Francescu se polako trese stolica.

Pred rimskim timom za kojeg nastupa bh. reprezentativac Edin Džeko je nekoliko teških ispita. Već tokom vikenda igraju protiv Bologne, a zatim slijedi utakmica protiv Lazija koja bi mogla odrediti njegovu sudbinu.

Ona je u rukama braće Inzaghi, Simonea i Filippa, koji sa klupe predvode Bolognu i Lazio...

Roma će u nedjelju igrati u Bologni koju sa klupe vodi legendarni Pippo Inzaghi. I ovom timu je utakmica jako bitna nakon slabog starta sezone, pa će Vučica i Di Francesco biti na teškom ispitu.

Samo tri dana kasnije (26. septembar) Roma igra protiv Frosinonea, a zatim u subotu slijedi veliki derbi protiv Lazija. Na klupi Nebeskoplavih je mlađi brat Inzaghi Simone i ako ne uspije da dobije ove utakmice, vrlo je moguće da će Di Francesco postati bivši.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Njegov posao je dakle u rukama porodice Inzaghi. Roma jednostavno mora početi da pobjeđuje, ali kako igraju, pred njima je jako težak period u kojem će morati da poboljšaju sve segmente igre, naročito defanzivu.

Roma je trenutno tek deveta u Seriji A sa pet bodova iz četiri meča, a porazom su krenuli i u Ligi prvaka protiv madriskog Reala.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi